• Turkhane Logo

Fransa yanıyor, her dakika 10 futbol sahası orman yok oluyor

Avrupa Birliği Fransa'da devam eden büyük yangına destek olmak için yardım gönderdi.

01:25 12 Ağustos 2022 Cuma
Fransa yanıyor, her dakika 10 futbol sahası orman yok oluyor
Avrupa Birliği Fransa'da devam eden büyük yangına destek olmak için yardım gönderdi.

Fransa’da başlayan ve ülke tarihinin en büyük yangınlarından birinin yaşandığı Gironde bölgesinde yangınlar bugün de devam etti. Avrupa Birliği (AB), Fransadaki orman yangınlarının söndürülmesine yardım amacıyla 4 uçak yolladı. Yetkililer her dakikada 10 futbol sahasından fazla alanın alevlere teslim olduğunu açıkladı. 
AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Fransa, yangınlarla mücadelede AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında destek istemişti. Destek çağrısı üzerine AB, Yunanistan ve İsveçte konuşlandırılmış yangın söndürme uçaklarından 4ünü Fransaya gönderdi.
Uçaklara ilave olarak Almanya, Polonya, Avusturya ve Romanyadan itfaiye ekipleri Fransaya doğru yola çıktı. Almanyadan gelen ekiplerin bugün bölgeye ulaştığı belirtildi.  Avrupadan yola çıkan toplamda 361 itfaiyeci, Landirasta görev yapan bin 100 itfaiyeciye katılacak.

57 bin hektar ormanlık alan yandı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya, Yunanistan, Polonya, gelecek saatlerde Romanya ve Avusturya: Ortaklarımız yangınlar karşısında Fransaya yardıma geliyor. Onlara teşekkürler. Avrupa dayanışması sahada ifadesini kullandı.
Fransanın güneyindeki Landiras bölgesinde geçen ay başlayan ve 14 bin hektar alanı kül eden yangın hala tam olarak söndürülemedi. BFMTVnin Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemine (EFFIS) dayandırdığı haberine göre, yıl başından bu yana Fransada en az 57 bin 600 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Son güncelleme: 01:25 12.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı