• Turkhane Logo

Avusturya şaşkın; Türkler artık en büyük ikinci mülteci grubu!

16:25 22 Ekim 2023 Pazar
Avusturya şaşkın; Türkler artık en büyük ikinci mülteci grubu!





Erdoğan rejiminin muhaliflere yaşam hakkı tanımadığı Türkiye’de beyin göçü tüm hızıyla sürüyor. Özellikle mayıs ayında yapılan seçimler sonrasında ülkeden kaçışlar hızlandı. Suriye, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden ‘niteliksiz’ göç alan Türkiye, Avrupa’ya ise nitelikli insanlarını gönderiyor!



Avusturya içişleri bakanlığı Eylül 2023 ayına ait iltica başvuru rakam ve oranlarını açıkladı. Buna göre eylül ayında toplam 8299 kişi sığınma başvurusunda bulundu. En çok başvuru yüzde 38 ile Suriyelilerden oluşurken, Türklerden oluşan grup ikinci sıraya yükseldi. Avusturya gazeteleri bunu “çarpıcı” olarak niteledi. Konuyla ilgili yapılan haberderde, “Türklerin artık ikinci en güçlü muhalif grup olması dikkat çekicidir. Eylül ayında da Suriyeliler en güçlü ulus olarak belirlendi. Ama artık Avusturya’da koruma arayan Türkler ve Faslılar, Afganların önüne geçiyor.” deniliyor.



Avusturya’da iltica başvuruları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 azalırken diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 27,5 artışla 800 binden fazla başvuru yapıldı. Almanya’da yüzde 74, İtalya’da ise yüzde 63 artış var. Başvurucuların çok büyük bir kısmı müslüman ülkelerden gelenlerden oluşuyor.



Avusturya’daki iltica başvurusundaki azalmanın nedeni olarak sınır bölgesinde daha güçlü kontroller, kaçakçılara karşı kararlı bir mücadele ve prosedürlerin hızlandırılması gösteriliyor.

Son güncelleme: 16:25 22.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı