• Turkhane Logo

Almanya, Rusya'ya daha sert yaptırımlardan yana

Almanya Savunma Bakanı Lambrecht Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya daha sert yaptırımlar uygulanmasını savundu.

08:35 20 Aralık 2021 Pazartesi
Almanya, Rusya'ya daha sert yaptırımlardan yana
Almanya Savunma Bakanı Lambrecht Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya daha sert yaptırımlar uygulanmasını savundu.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht Litvanya gezisi öncesi Bild am Sonntag gazetesine bir mülakat verdi. Ukrayna krizi nedeniyle Rusyaya daha sert yaptırımlar uygulanmasını savunan Lambrecht Putin ve çevresini hedef almalıyız dedi. Saldırgınlıktan sorumlu olanların bunun kişisel sonuçlarını hissetmesi gerektiğini söyleyen Lambrecht Örneğin Şanzelizede alışveriş yapmak için Parise seyahat edememeliler diye konuştu.

Rusyanın Ukrayna sınırına birliklerini kaydırması Batı ülkelerini endişelendiriyor. G7 ve Avrupa Birliği Ukraynaya saldırması halinde bunun Rusyaya ağır sonuçları olacağı uyarısında bulunuyor.

Savunma Bakanı Lambrecht Bild am Sonntaga yaptığı açıklamada Ukraynalıların endişesini çok iyi anlıyorum diye konuştu. Ukraynaya NATOnun asker yollaması konusunda temkinli konuşan Lambrecht Tüm diplomasi ve ekonomik yaptırım seçeneklerini tüketmeliyiz. Ve tüm diğer adımlar da İttifak ile yakinen kararlaştırılmalı dedi.

Lambrecht daha önce yaptığı açıklamada Alman ordusunu tüm dış görevlerinin ineleneceğini söylemişti. Benim açımdan askerlerimizin güvenliği ilk sırada yer alıyor diyen Lambrecht Alman ordusunun Malideki askeri eğitim misyonunu başka bir ülkede yerine getirilebileceğini söylemişti.

Alman ordusu Malide yaklaşık 1100 askerle Birleşmiş Milletlerin Minusma misyonuna katkı sağlıyor. Almanya ayrıca Malide Avrupa Birliğinin eğitim misyonunu yaklaşık 600 askerle sürdürüyor.

Lambrechtin Litvanyada NATO bünyesinde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesi bekleniyor. NATOnun Litvanyadaki 1200 askerlik gücünün yarısını Alman askerleri oluşturuyor.

Son güncelleme: 08:35 20.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı