• Turkhane Logo

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık 'sürpriz' yardım paketi

Beklenmedik fon kaynağı, Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya askeri yardım göndermek için aylardır attığı ilk hamle oldu

02:07 13 Mart 2024 Çarşamba
ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık 'sürpriz' yardım paketi
Beklenmedik fon kaynağı, Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya askeri yardım göndermek için aylardır attığı ilk hamle oldu

Euronewste yer alan habere göre Joe Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletlerinin Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini açıkladı.

Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABDnin Kiev için 300 milyon dolarlık sürpriz bir tasarrufu kullanacağını söyledi. Yardım paketinin, mühimmat, uçaksavar füzeleri, tanksavar silahları ve Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi ya da HIMARS da dahil olmak üzere topçu mermilerini finanse etmesi bekleniyor.

Sullivan gazetecilere yaptığı açıklamada, gönderilecek mühimmatın Ukraynanın silah gücünü kısa bir süre daha devam ettireceğini belirerek Bu mühimmat Ukraynanın savaş alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil ve Ukraynanın mühimmatının tükenmesini engellemeyecek. uyarısında bulundu.

Sullivanın beklenmedik maliyet tasarruflarından geldiğini belirttiği finansman, bir süredir başta topçu mermisi olmak üzere savaş alanındaki mühimmatın tükendiği ve 61 milyar dolarlık yardım paketininTemsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi başkanı tarafından engellenmeye devam ettiği bir dönemde Ukraynaya askeri yardım göndermek için çabalayan Beyaz Saraya nefes aldırdı.

Geçen yılın sonuna doğru Ukraynaya gönderdiği silahları yenilemek için elindeki son parayı da kullanan Savunma Bakanlığı, o zamandan beri Ukraynanın savaş çabalarını desteklemenin yollarını arıyordu.

Değerlendirilen yollar arasında diğer ülkelerin Kieve silah göndermesi ve Washingtonun daha sonra bu silahları yenilemesi, İranlı kaçakçılardan ele geçirilen silahların Ukraynaya yönlendirilmesi ve hatta Ukraynayı silahlandırmak için elinde kalan son 4 milyar dolarlık yetkiyi kullanmasının da yer aldığı bildiriliyor.
Zelenskiyden uyarı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin geçen ay doğudaki Avdiivka kentini ele geçirmelerinin ardından ilerleyişinin durduğunu bildirdi.

Zelenskiy, Fransız BFM televizyonuna verdiği mülakatta, Ukraynanın silah eksikliğine rağmen stratejik konumunu iyileştirdiğini söyledi, ancak yeni malzemeler gelmezse durumun yeniden değişebileceğine dikkat çekti.

Zelenskiy daha önce yaptığı bir açıklamada Rusyanın mayıs sonu ya da yaz aylarında Ukraynaya karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Son güncelleme: 02:07 13.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı