• Turkhane Logo

Yeni parti kış veya ilkbahara kaldı mı kaldı?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ali Babacan’ın sonbaharda kuracağı konuşulan partisinin kuruluş tarihinin kış veya ilkbahar aylarına kaldığını iddia etti.

11:15 12 Temmuz 2019 Cuma
Yeni parti kış veya ilkbahara kaldı mı kaldı?
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ali Babacan’ın sonbaharda kuracağı konuşulan partisinin kuruluş tarihinin kış veya ilkbahar aylarına kaldığını iddia etti.




Sarıkaya, Babacan’ın kurmay heyetindeki isimlerin daha önce partinin kuruluş tarihini sonbaharın sonu olarak açıkladıklarını şimdi ise partinin kuruluş tarihinin revize edildiği kulis bilgisini paylaştıklarını dile getirdi.


İHTİYACA CEVAP VERECEK POLİTİKALAR

Sarıkaya yazısında parti kuruluşu tarihinin revize edilmesinde AKP’den gelen tepkilerin etkisi olmadığını belirtti. “Kurulacak parti hangi ilke ve program üzerine oturacak? ‘Seçmenin istikrarı ve geleceği sorguladığı, kendisine umut verecek yeni isimlere yöneldiği dönemde, bu beklentilere hangi politikalarla karşılık verilecek? Buna ilişkin kapsamlı dosyalara ihtiyaç var‘ tespitinin altı çiziliyor” diye yazdı.

BU DOSYALAR ORTAK AKILLA ÜRETİLMELİ

Sarıkaya, Babacan’ın kurmaylarının bu dosyaların ortak akılla üretilmesi ve kedilerine katılacak her kesimin katkı vermesi gerektiği kanaatinde olduklarını belirtti. Sarıkaya, Babacan ekibinin pozisyon tayini için iki sorunun yanıtı aradığını dile getirdi.

ERKEN SEÇİM BİZE NE GETİRİR

Sarıkaya yazısında bu iki soruya ilişkin şunları aktardı: “İlki: ‘Partinin kuruluşunu hemen gerçekleştirip, TBMM’de iktidar çoğunluğunun tükenmesine ve bir erken seçimle sonuçlanacak tablonun ortaya çıkmasına aracı olmamız bize getirir?’ İkinci soru ise ‘birkaç ay sonra çıkma ihtimali bulunan ekonomik krize gerekçe olarak gösterilmeyelim, üzerimize kalmasın‘ yaklaşımı üzerine kurulu.”

SONUMUZ ÇİPRAS GİBİ OLMASIN

Sarıkaya yazısında, “Böyle bir zeminin ortaya çıkması sonrası erken genel seçimle iktidara gelen kim olursa olsun Yunanistan’da bu seçim iktidarı kaybeden Çipras’tan farklı olmayacağına inanılıyor. Yani, ekonomik acı reçeteyi halka içiren, bir diğer anlatımla 1999 ekonomik krizi sonrası kararları alan Kemal Derviş görüntüsüne düşmeyi arzulamıyor. O nedenle partileşme sürecini daha ağırdan alan, ekonomik gelişmelerin seyrini izleyip, riskini üstlenmeyen pozisyona geçmeyi daha uygun buluyor” ifadelerini kullandı.

AKP HAREKETİ GİBİ ALGILANMAK İSTEMİYORLAR

Sarıkaya şunları dile getirdi: “Özellikle de görev verilmediği için bir kenarda kalmış AK Parti kadrolarından oluşacak parti yapısının kendileri açısından sıkıntı yaratacağının da altını çiziyorlar. Bütün bunlardan dolayı parti sürecini biraz ağırdan alma çabasındalar.”

DAVUTOĞLU CEPHESİ DAHA HIZLI DAVRANACAK

Ahmet Davutoğlu cephesinin ise biraz daha hızlı hareket etme kararında olduğunu vurgulayan Sarıkaya, “Davutoğlu ekibi, AK Parti’nin yeni bir politik açılım yapma konusunda gittikçe gerilediği inancında. ‘Taban istikrarı sorguluyor ve buna verilen cevap da ümmeti parçalamayın gibi ortadan bir söylemle topu taca atmak… ‘ yaklaşımı sergileniyor.Babacan ekibinin aksine, her ne olursa olsun bunun bir erken seçime yol açacağına inanmıyor” diye yazdı.

Son güncelleme: 11:15 12.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı