• Turkhane Logo

Melek İpek: Hayırsever olduğumuz için sorguya çekiliyorum, bu mu olmalıydı!

Koza İpek davasında 20 yıl hapis cezası istenen Melek İpek, 15 yaşından bu yana ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini söyledi.

12:18 03 Kasım 2019 Pazar
Melek İpek: Hayırsever olduğumuz için sorguya çekiliyorum, bu mu olmalıydı!
Koza İpek davasında 20 yıl hapis cezası istenen Melek İpek, 15 yaşından bu yana ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini söyledi.



Çocukları Akın ve Tekin İpek’i Sincan’daki kimsesizler yurduna getire götüre büyüttüğünü anlatan Melek İpek, “Bu mu olmalıydı? Burada sorguya çekiliyorum, hayırsever olduğumuz için mi? Onun ötesinde bu ailede bir suç yok…” ifadelerini kullandı.

Sözde ‘f.tö’ çatı davasının sanığı eski Koza İpek Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek’in de aralarında olduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davanın, 31 Ekim tarihindeki son duruşmasında savcının 20 yıl ceza istediği anne Melek İpek savunmasını yaptı. “Koza’da yaptığım şey hakim bey; ben gecekondu gecekondu dolaşırım 15 yaşından beri. Bakın yaşlandım.” sözleriyle konuşmasına başlayan Melek İpek, Türkiye’de ne kadar öksüz, hasta, gazi ve şehit varsa elinden geldiği nispette hepsine yardımcı olmaya çalıştığını anlattı. Melek İpek’in konuşmasının satır başları şöyle:


MARAŞ’IN İŞGALİNDE BİLE ÖZEL MÜLKE EL KONULMAMIŞTI!

“Maraşlıyım, vatanseverliği çok iyi bilirim. Evimizde büyük kazanlar vardı. Askere yemek yaparlardı, içinde oynayarak büyüdük. Gaziler, şehitler, babam 3 kurşunla topal gitti. Şu an da onun evini istila ettiler. Maraş’ın işgal edildiğinde hiç kimsenin özel malına el koyulmadı.”

BİNLERCE ÖĞRENCİYE BURS VERDİM

“Sizler hep torunum yaşınızdasınız, binlerce insana burs verdim, onları görüp tanımak istemezdim. Niye? Bana borçları olmasın diye. Bir tek derdim ki; İyi olacaksınız vatana, millete, insana hizmet edeceksiniz. Çünkü bizim Rabbimiz öyle buyuruyor.”

BÖYLE Mİ OLMALIYDI!

“Sincan da kimsesizler yurduna getire götüre büyüttüm ben yavrularımı. Bu mu olmalıydı? Burada sorguya çekiliyorum, hayırsever olduğumuz için mi? Onun ötesinde bu ailede bir suç yok… Bunlar çıkacak.”

40 YILLIK DOSTUM OTELE GÖZ DİKMİŞ!

“Ben hiç kimsenin ses tonunu yüksek duymadım, ben de konuşmadım hayatımda. Kötü insan da tanımadım… Bu dönemde, aman yarabbi neler varmış. Benim 40 yıllık dostum otele göz koymuş. 4 senedir sefa sürüyor.”

BU AİLEDE ‘İYİLİKTEN’ BAŞKA BİRŞEY BULAMAZSINIZ!

“İyilik adına ne isterseniz bizde bulabilirsiniz. Ama kötülük adına yemin ediyorum, Bin yıl araştırsanız bir kelime bulamazsınız. Yok savcı bey olmaz. Bir kişi diyorsa ben bunlardan kötülük gördüm şurada yüzüme gelsin söylesin.”

DAVAYA ZORLA MONTE EDİLDİM

“Sayın başkan, sayın heyet, saygı değer savcımız, bana Musa Yücel savcımız söylemişti; Senin pek bu işlerle ilgin yok diye… O kanı da idiler. Ama sonradan nedense zorla ben de monte edildim bu şeye, herhalde. Ebru’nun da dediği gibi bu hisse meselesi olsa diye düşünüyorum”

YAVRUM 4 YILDIR 4 DUVARIN ARDINDA

“Hakim bey, suçlu suçsuz evinden yurdundan oldu. Oğlum orada rahatsızlandı. 4 senedir 4 duvarın arasında yavruları onu görmeden büyüdü. İnanın, inancım var rabbime ve sırf sizlerin devletimin adaletini görmek için direniyorum. Yavrum 4 senedir burada, kalbinden stent takılı kriz geçirdi. Gururuna yediremiyor 3-4 defa mide kanaması geçirdi. Hiç bir yeri tutmaz oldu. Halbuki Tekin ve başka iş adamları da en verimli çağlarındaydı. Bunlar çalışmalıydı vatanına millete faydalı olmalıydı.”

KARDEŞ KARDEŞİ İHBAR EDER OLDU

“Ak Partiden biri söyledi, çeşme yaptıracak hayırsever bulamıyoruz Melek abla dedi. Çünkü insanlar hayır yapmaya korkar oldu. Kuran toplantısında toplanamıyoruz korkuyor insanlar, evet kardeş kardeşi ihbar ediyor.”

GECE YARILARI TELEFON ALIRDIM

“İnanın gece yarısı doğudan bana bir telefon gelir. Çocukların montu yok botu yok Melek Anne yetiş. Yemin ediyorum ben gece uyumam, uyumam sabah onu hallederim onu gönderirim ondan sonra yatarım. Allah işinizi kolay getirsin yaşlanacaksınız benim gibi. Bir sloganım var hakim bey. Bütün belediyeler bunu asmıştı. Gerçek mutluluğu tatmak istiyorsan ihtiyacı olan bir kardeşine yardım etmeyi dene.”

YIKTIKLARI EVİMİ YAPTIRMIYORUM, İBRET OLSUN!

“Evimi yıktılar mehter marşıyla, dışarı çıkmadım, bir kişiyi çıkarmadım meydana, ne istiyorlarsa yapsınlar. Öyle duruyor. Elletmiyorum kötülüğün resmi gelip giden resmini çekiyor. Ama şuanda sizlere de alıştım. Hepinizi çok seviyorum ve yemin ediyorum akşam eve gittiğim zaman rabbim bütün hakimlerimize savcılarımıza doğru karar verdir çolukları ile mutlu olsunlar”

Son güncelleme: 12:18 03.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı