• Turkhane Logo

Galatasaray'a yeni 10 numara: Forvete sürpriz isim geliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle futbol maçlarına Süper Lig'in 26. haftasının ardından ara verildi. Ligler ertelendi.

13:58 19 Mayıs 2020 Salı
Galatasaray'a yeni 10 numara: Forvete sürpriz isim geliyor
Koronavirüs salgını nedeniyle futbol maçlarına Süper Lig'in 26. haftasının ardından ara verildi. Ligler ertelendi.



TFF başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde Süper Lig başta olmak üzere futbol liglerinin 12-13-14 Haziran tarihinde başlayacağını Süper Lig özelinde ise 26 Temmuz tarihinde bitirileceğini açıkladı.

Takımlar ise şimdiden gelecek sezon için planlarını yapmaya başladı. Fenerbahçe ve Galatasarayın peşinde olduğu iddia edilen Riley McGree için önemli bir açıklama geldi. Adelaide Unitedın futbol direktörü Bruce Djite, konu ile ilgili ilk kez konuştu.


Futbol direktörü Bruce Djite, bu sezon A-Leaguede iyi bir performans sergileyen 21 yaşındaki futbolcuları için herhangi bir kulübün teklif getirmediğini ifade etti.

Bruce Djite, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bu benim için yeni bir haber. Dün gece Riley ile konuştum ve hiçbir Türk kulübünün ya da yetkilisinin onunla konuşmadığını öğrendim. Bir ilginin olmasından memnuniyet duyuyorlar ama bende şu anda medyada geçtiği gibi okuyorum. dedi.

Riley McGree, bu sezon toplamda çıktığı 21 müsabakada 12 gol kaydederken 6 asist üretmiş ve 1823 dakika sahada kalmıştı.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde Kasımpaşadan transfer ettiği ancak istenen katkıyı verememesi sebebiyle sezon başında Club Brugge takımına kiraladığı Mbaye Diagneyi kadroda düşünmüyor. Nottingham Forest ve Watfordun talip olduğu öne sürülen oyuncuya gelecek teklifler değerlendirilecek.

Premier Lig ekibi Watford ile Championship temsilcisi Nottigham Forestin Senegalli golcünün bedelini sordu ve 5 milyon pound yanıtını aldı. Sarı- kırmızılıların Ocak 2019da Kasımpaşadan 13 milyon euroya transfer ettiği Diagne 6 ayda attığı gollerle gelen şampiyonlukta rol sahibi olmuştu. 28lik yıldız sezon başında 3 milyon 350 bin euroya Bruggee kiralanmış fakat kadro dışı kalmıştı. Diagne için Nottinghamın hocası Sabri Lamouchinin ısrarcı olduğu ve transferi bitirmek istediği belirtildi.

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde aylarca süren uğraşlar sonucu kadroya dahil edilen ancak yıllık 5 milyon Euroyu aşan maaşıyla kulübü maddi olarak zorlayan Falcaoya da gelen teklifler değerlendirecek. Kolombiyalı yıldıza Suudi Arabistan ve Katardan talipler olduğu iddia edildi.

Forvet arayışlarını hızlandıran ve Falcao ile yollarını ayırdığı takdirde en az iki golcü takviyesi yapması beklenen sarı-kırmızılı takım için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Completesports.comda yer alan habere göre Galatasaray, Heracles Almelo forması giyen Nijeryalı forvet Cyriel Dessers ile ilgileniyor. Haberde, Türkiye Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Nijeryalı forvet Dessers ile ilgileniyor ifadelerine yer verildi.

Takımda düşünülmeyen bir diğer isim ise Belhanda. Galatasarayda Başkan Mustafa Cengizin sık sık kullandığı Sneijderden sonra gerçek bir 10 numaramız olmadı ifadeleri sonrası bu bölgeye takviye yapmak isteyen Cimbom, Hakan Çalhanoğlunu listesine yazdı.

Sarı-kırmızılılarda camianın tartışılan ismi olan Younes Belhandaya gelen teklifler sonrası alternatifleri hazırlayan Cimbom, gurbetçi 10 numarayı kadrosuna katmak için planlar yapmaya başladı.

Belhandanın sezon sonunda gitmesine kesin gözle bakılırken, Faslı yıldızdan gelecek para da Çalhanoğlu için kullanılacak. 2017de 23 milyon euroya geldiği Milanda mücadelesini sürdüren Çalhanoğlunun 2021de sözleşmesi sona eriyor.

Son güncelleme: 13:58 19.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı