• Turkhane Logo

HDP: Bu savaşın tek nedeni var, iktidarın ömrünü uzatmak

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “Bu savaşın tek nedeni var, iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz.”

19:50 08 Ekim 2019 Salı
HDP: Bu savaşın tek nedeni var, iktidarın ömrünü uzatmak
HDP Eş Genel Başkanı Temelli: “Bu savaşın tek nedeni var, iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz.”




HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında “Suriye”ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Grup toplantısında konuşan Temelli, “Bu felaketin bedelini gelecek kuşaklar ödeyecek” dedi. Temelli’nin konuşmasından öne çıkan satır başları:


‘İŞGAL NİYETİNİZ YOK, AFRİN’E KAYMAKAN ATIYORSUNUZ’ 

“İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz! Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar.”

“Suriye’de bugün bir sorun varsa ancak siyasi yolla çözülür. Savaş politikalarıyla Suriye, Irak için ancak çözümsüzlük üretebilirsiniz. Ağzını açan herkes Türkiye’de de Irak’ta da Suriyenin toprak bütünlüğü deniyor. Bizim dışımızda Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösteren başka bir parti yok.”

‘SAVAŞ TEZKERELERİNE ‘EVET’ DİYENLER BAKIN TÜRKİYE’Yİ NEREYE SÜRÜKLEDİ’

“20 yıldır bu tezkerelere evet diye diye bu Meclis bakın Türkiye’yi nereye sürükledi. Tezkerelere hayır demenin vakti gelmiştir.”

“Bu tezkereyi değerlendirirken 5 yıl önceye, 6-8 Ekim’e bakmak gerekir. Bugün DAEŞ sorunu vardır. O gün Kobane konusunda duyarlılık çağrısı yapanlar bugün suçlanıyorlar.”

“Sırf 10 bin tane DAEŞ’li var. 2 bini Avrupalı. Kimse istemiyor. Dünyanın gördüğü en ciddiyetsiz Amerikan Başkanı diyor ki, bu işi halledin.”

‘SURİYE’YE GİREREK SORUNLARI BÜYÜTÜYORSUNUZ’

“Afrin’de bugün esen terör ne olacak? Soruyoruz. Suriye’ye girerek daha çok sorunu büyütüyorsunuz ve eğer bir akılsızlık daha yaparsanız inanın çok daha büyük sorunlar olacak. Peki çözüm ne? Barışacağız. Kürtlerle barışacağız ve toplumsal barış için çabalayacağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok tamam ama bu yeterli değil.”

‘MERMİNİN PARASINI BİZE ÖDETİYOR’

“Ekonomiyi ayakta tutmanın yegane yolu zam ve vergiler. Saray’ın finanasmanını emekçinin omuzlarına yüklemeye devam ediyorlar. Köprünün fiyatı üç yılda üç kata çıkmış. Maliyeti 3 TL ama 7.5 TL’yi savaşın finansmanı için veriyor. O merminin parasını köprüden geçen, ekmek alan, elektrik faturalarıyla size ödetiyor. Hatta bebeklerimizin içtiği sütün parasıyla bize ödetiyor.”

‘ENFLASYON YÜZDE 10 OLABİLİR Mİ?’ 

“Her şeye zam ama enflasyon düşüyor. Enflasyonu yüzde 10 olan var mı? Benim sepetim, harcamalarım sadece yüzde 10 arttı diyen var mı? Her şeye bunca zam yapılırken hiç yüzde 10 enflasyon söz konusu olabilir mi? Bütün devlet kurumları yalana batmış. Dünden beri dolar yükseldi. Türkiye’nin borçlarının maliyeti bir gecede 58 milyar TL arttı.”

‘KÜRT TÜRK SAVAŞ TUZAĞINA DÜŞÜLMEMELİDİR’

“Bakın en son mesajında diyor ki Sayın Öcalan; ‘Kürt Türk savaşı tuzağına düşülmemelidir.’ İktidar adeta Türk Kürt savaşı çıkartma peşinde. Oysa bir arada yaşama iradesini var etmek, barış içinde yaşamak istiyorsanız bu tuzağa düşmemelisiniz.”

Son güncelleme: 19:50 08.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı