• Turkhane Logo

THY uçağının lastiği patladı

Türk Hava Yolları'nın Paris-İstanbul seferini gerçekleştirmeye hazırlanan uçağının lastiği patladı. Uçak, beş saatlik rötarın ardından havalanabildi.

11:43 21 Ocak 2020 Salı
THY uçağının lastiği patladı
Türk Hava Yolları'nın Paris-İstanbul seferini gerçekleştirmeye hazırlanan uçağının lastiği patladı. Uçak, beş saatlik rötarın ardından havalanabildi.



Airporthaberin haberine göre THYnin Airbus 321neo tipi uçağının lastiği patladı. TK1824 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirmek üzere yolcu alımını yapan uçağı, push back sonrası bir anda durdu.

Uçağın etrafına acil müdahale ekipleri yanaştı. Yaklaşık 45 dakika uçak bulunduğu pozisyonda bekletilen uçak daha sonra yeniden körüğe yanaştırıldı. TC-LSB kuyruk tescilli uçağın lastiğin patladığı ve yolcuların uçaktan indirildiği belirtildi.


Uçağın lastiği değiştirildikten sonra yeniden yolcu alımı yapıldı ve sefer yaklaşık beş saatlik gecikme sonrası gerçekleştirildi. Tarifeli olarak 19:20de İstanbula inmesi planlanan uçak 00:20de İstanbul Havalimanına güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Sitede yer alan bir başka haberde ise THYnin 2009daki kazasının hasıraltı edildiği belirtiliyor. New York Times gazetesinin 2009da Amsterdam Schiphol Havalimanına inerken kırıma uğrayan Boeing 737-800 NG tipi Türk Hava Yolları (THY) uçağının, Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi başlı başına pilot hatası nedeniyle düşmediği, kazada riskli tasarım seçimlerinin ve hatalı güvenlik değerlendirmelerinin de rolü olduğunu yazdı.

Gazete, araştırmayı yapan Hollanda Güvenlik Kurulunun Boeing ve ABD federal güvenlik yetkililerinin baskısıyla nihai raporunda üretici firmaya sorumluluk yüklemekten kaçındığını öne sürdü.

25 Şubatta düşen uçakta 3ü pilot, 1i kabin memuru ve 5i yolcu olmak üzere toplam dokuz kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Mayıs 2010da yayımlanan raporda kazanın temel nedeninin uçak üzerindeki iki yükseklik göstergesinin farklı değerler göstermesi olarak açıklanmıştı.

Yaklaşma sırasında otopilotun bu yükseklik farklılığı nedeniyle uçağın hızını düşürdüğü ve pilotların bu durumu geç fark ederek zamanında müdahale edemediği öne sürülmüştü.

Son güncelleme: 11:43 21.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı