• Turkhane Logo

19 sosyal medya kullanıcısına Koronavirüs gözaltısı!

İçişleri Bakanlığı, Türkiye’de tespit edilen koronavirüs ile ilgili sosyal medyadan gerçek dışı paylaşım yaptığı tespit edilen 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

08:36 17 Mart 2020 Salı
19 sosyal medya kullanıcısına Koronavirüs gözaltısı!
İçişleri Bakanlığı, Türkiye’de tespit edilen koronavirüs ile ilgili sosyal medyadan gerçek dışı paylaşım yaptığı tespit edilen 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Türkiye’de koronavirüs vakasının tespit edilmesi ve ardından vaka sayısının artması üzerine sosyal medya da yapılan gerçek dışı olduğu iddia edilen paylaşımlar, emniyet güçleri tarafından takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sosyal medyada asılsız ve provokatif Koronavirüs paylaşımları yapan 93 şüpheli tespit edildiği ve 19’unun gözaltına alındığı duyuruldu.

“GERÇEK DIŞI GÖRÜNTÜ VE SES KAYDI KULLANANLAR!”


İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Koronavirüs salgınına ilişkin, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanılmak suretiyle sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar yapıldığı söylenerek, “Bu şüphelilerden 19’u gözaltına alınırken, diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam etmektedir” denildi.

Bakanlığı yaptığı açıklamanın devamında “Son dönemde dünyada yayılarak çok sayıda insanın ölümüne sebep olan Koranavirüs (Kovid-19) hastalığı ile ilgili olarak; ‘virüsün ülkemizde de salgına dönüştüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı’ yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanılmak suretiyle sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar görülmektedir” ifadesi kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin söz konusu bu paylaşımları yaptığı değerlendirilen kullanıcıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmalarda; 93 şüpheli şahıs tespit edildiği belirtildi.

Bu şüphelilerden 19’u gözaltına alınırken, diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam ettiği vurgulandı.

Son güncelleme: 08:36 17.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı