• Turkhane Logo

Yandaş müteahhide peşin diğerlerine taksitle

AKP Hükumeti, kendisine yakın müteahhitlere devletin kasasından peşin ödeme yaparken diğer binlercesine taksitle para veriyor.

11:47 04 Mayıs 2021 Salı
Yandaş müteahhide peşin diğerlerine taksitle
AKP Hükumeti, kendisine yakın müteahhitlere devletin kasasından peşin ödeme yaparken diğer binlercesine taksitle para veriyor.



Kuzey Marmara Otoyolu’na 2.1 milyar TL geçiş garantisi ödeyen Karayolları Genel Müdürlüğü, 2018 yılından bu yana biriken ve 15 milyar liraya ulaşan alacaklı müteahhitlere 1 milyar lira ödeyecek.

 2020 yılı için Kuzey Marmara Otoyolu’nu işleten ortaklığa 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödemede bulunuldu.


BİR MİKTAR DA DİĞER MÜTEAHHİTLERE

Habertürk’te yer alan habere göre ödeme geçen hafta yapıldı. Karayolu bakım-onarım ve yapımını üstlenen diğer yüklenicilere de bayram öncesinde biriken alacaklarına karşılık bir miktar ödeme yapılması bekleniyor. Tutar, henüz netleşmedi. 1-2 milyar TL aralığında bir ödeme konuşuluyor. Müteahhitlerin, 14-15 milyar TL alacağı olduğu ifade ediliyor.

GEÇMESEK TE ÖDÜYORUZ

Tam kapanma sırasında vatandaşların geçmediği ve CHP’nin ‘5’li Çete’ dediği işadamlarının işlettiği projelere paraları gecikmeden ödeniyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu gibi yap-işlet devret modeliyle inşa edilen projelere araç geçiş bedelleri, döviz olarak Hazine’den aktarılıyor.

BİNLERCE MÜTEAHHİTİN 14 MİLYAR LİRALIK ALACAĞI DURUYOR

Karayolu bakım-onarım ve yapımını üstlenen diğer müteahhitlere de bayram öncesinde biriken alacaklarına karşılık da bir miktar ödeme yapılabileceği belirtiliyor. Yükleniciler, 1-2 milyar TL aralığında bir ödemenin beklendiğini kaydetti. Müteahhitlerin, Karayolları’ndan 14-15 milyar TL alacağı olduğu kaydediliyor.

Son güncelleme: 11:47 04.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı