• Turkhane Logo

Çavuşoğlu ve Fuat Oktay’dan Lübnan’da ‘vatandaşlık’ şovu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Beyrut’u yıkıma uğratan patlamanın ardından Lübnan’a gitti.

21:39 08 Ağustos 2020 Cumartesi
Çavuşoğlu ve Fuat Oktay’dan Lübnan’da ‘vatandaşlık’ şovu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Beyrut’u yıkıma uğratan patlamanın ardından Lübnan’a gitti.



Liman etrafında toplanan halka seslenen Çavuşoğlu, “Ben Türk’üm, Türkmen’im diyen tüm kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyrut Limanı civarında toplanan halka seslendi.


Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı’ndaki incelemelerinin ardından Spears Mahallesi’nde vatandaşlara hitap etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Oktay, patlamanın kendilerini ve Türk milletini derinden yaraladığını ifade etti. Lübnan’ı, Lübnanlıları sevdiklerini belirten Oktay, yaraları sarmak için Beyrut’ta bulunduklarını dile getirdi. Lübnanlılardan birlik ve beraberlik, dayanışma içinde olmalarını isteyen Oktay, bunun ülkeyi güçlü kılacağını, Türkiye’nin de sonuna kadar Lübnan ile yürüyeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Lübnan’da “Sünni, Şii, Hristiyan, Arap, Türk” gibi ayrım yapmadıklarını, tüm halkın yanında olduklarını söyledi. “Lübnan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, Türklerin ve Türkmenlerin de sonuna kadar yanındayız. ‘Ben Türk’üm, Türkmen’im’ deyip de vatandaşlığı olmayan, vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz, bu Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır” diye konuştu.

Son güncelleme: 21:39 08.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı