• Turkhane Logo

Trabzonspor'da 'şampiyonluk' tartışması!

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi yerel şampiyonluklarının sayılması için TFF'ye başvurması konusunda sessiz kalan Trabzonspor yönetimine üyeler ve taraftarlardan tepki geldi.

17:34 06 Nisan 2021 Salı
Trabzonspor'da 'şampiyonluk' tartışması!
Fenerbahçe'nin 1959 öncesi yerel şampiyonluklarının sayılması için TFF'ye başvurması konusunda sessiz kalan Trabzonspor yönetimine üyeler ve taraftarlardan tepki geldi.


Fenerbahçenin 1959 öncesi yerel şampiyonluklarının sayılması için TFFye başvurması konusunda sessiz kalan Trabzonspor yönetimine üyeler ve taraftarlardan tepki geldi.

Şampiyonluk sayıları konusunda yaşanan tartışmaları hafife almakla eleştirilen Başkan AhmetAğaoğlunu kınadığını ifade eden Kongre Üyesi Hasan Al, Daha önce Tahkim Kurulu Fenerbahçenin başvurusunu reddetti. Sayın Ali Koç işleyişi bilen bir yönetici. Buna rağmen tekrar başvuru yapıyorsa bir bildiği var. Bu hafife alınamaz. TFF başkanının Fenerbahçenin eski Başkanvekili olduğu unutulmamalı, eğer 1959 öncesi kupalar hesaplanacaksa Trabzonsporun kuruluşunda rol oynayan bölge takımları da dikkate alınmalı dedi.


Dört büyüklerin şampiyonluk sayısına göre yayın geliri pastasını paylaştığına dikkati çeken Al, Eğer TFF Fenerbahçenin başvurusunu kabul ederse, ilave edilecek 9 şampiyonlukla birlikte Trabzonsporun az olan geliri daha da azalacak. Tarih konuşması gereken yerde susan Ahmet Ağaoğlunu affetmeyecek. 1920li yıllarda İdman Ocağı ve İdmangücü takımlarının maçları Karadeniz şampiyonlukları, Ankara ve İstanbulda yapılan maçlar ortadayken bu suskunluk niye? diye konuştu.

Türkiye süper liginin 1959da kurulduğunu, bu tarihten sonra ulusal bir kimlik kazandığını söyleyen Hasan Al, Yerel ve bölgesel şampiyonlukları ulusal şampiyonluk saymak kimsenin haddi de değildir hakkı da değildir. Bunun altından kimse kalkamaz. Yarın işin ucunun nereye gideceğini kimse kestiremez. TFF yol yakınken inceliyoruz garabetine son vermeli. Trabzonsporun haklarını korumak için başkanlık koltuğun da oturan Ahmet Ağaoğlu sorumluluğunu yerine getirmelidir. Şunu bilmelidir ki; huzursuzluk yaratmamak, kendine yakışanı yapmak için cevap vermediği TFF bu konuda Fenerbahçenin başvurusunu haklı bulabilir dedi.

Son güncelleme: 17:34 06.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı