• Turkhane Logo

Süper Lig 11. hafta analizi: 15 yaşında tarihe geçmek

Süper Lig’de zirve yarışı tam 8 takım arasında yaşanıyor. Lider ile 8. basamak arasındaki puan farkı sadece 3 ve bu durum rekabeti arttırıyor. Haftanın en güzel olayı ise 15’lik Emre Demir’in tarihe geçmesi.

15:14 11 Kasım 2019 Pazartesi
Süper Lig 11. hafta analizi: 15 yaşında tarihe geçmek
Süper Lig’de zirve yarışı tam 8 takım arasında yaşanıyor. Lider ile 8. basamak arasındaki puan farkı sadece 3 ve bu durum rekabeti arttırıyor. Haftanın en güzel olayı ise 15’lik Emre Demir’in tarihe geçmesi.


Süper Lig’de 11. hafta maçları tamamlandı ve milli ara ile birlikte takımlara soluklanma fırsatı doğdu. Oynanan 11 maçta toplanabilecek maksimum puan 33’tü. Sivasspor 21 puan elde ederek sürpriz bir şekilde zirvede bulunuyor. Peşi sıra 20, 19, 18 puanlı takımlar geliyor. 8. basamaktaki 18 puanlı Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı olmadığını kim söyleyebilir. Kağıt üzerinde zirve için yarışan 8 takım var şu an. Ligin durumu çok parlak değil, oynanan futbol da kimseyi tatmin etmiyor. Bir kaç maç üst üste kazanan takım kendini zirvede buluyor.

/


SİVASSPOR, RIZA ÇALIMBAY İLE BİRLİKTE ZİRVEDE

Yılların tecrübeli çalıştırıcısı Rıza Çalımbay’ın takımı şimdilik liderlik koltuğunda. Hemen akıllara Çalımbay ve ekibi bu süreci devam ettirebilir mi sorusu geliyor. Bunun cevabı geçen haftanın lideri Alanyaspor’da gizli. Süper Lig’e çok iyi başlangıç yaptı ancak liderlik baskısını 11. haftaya kadar taşıyabildi. Belki Akdeniz ekibinin ihtiyacı olan da bu milli araydı.

KİMSE ŞAMPİYONLUK YARIŞINDAN KOPMUŞ DEĞİL

Beşiktaş bu seneye havlu attı, Abdullah Avcı gidiyordu. Ama öyle olmadı. Siyah-Beyazlı takım zirveden sadece 3 puan uzakta. Galatasaray tökezledi, bu kadro hücum edemiyor, Fatih Terim eskisi gibi değil, iki yılın rehaveti bu sezon şampiyonluk zor deniyordu zirveden iki puan geride. Trabzonspor kadrosu genç, süreklilikleri yok, coşkulular ama sonuç alamıyorlar, yedek kulübesi zengin değil. Sonuç Bordo-Mavili takımın zirveye çıkması için iki puan fark nedir ki.

Başakşehir Abdullah Avcı’dan sonra olmaz, eski havaları yok, taraftarı da yok zaten… sonrası Okan Buruk ve talebeleri iki puanlık bir eksikliği bulunuyor. Fenerbahçe dökülüyor, Ersun Yanal’ın bu oyunuyla olmadığı ortada, sadece duran toptan gol atıyorlar… Yine de Sarı-Lacivertli takım liderin hemen arkasında. Bırakalım oynasınlar kimsenin yarıştan koptuğu yok.

/
Emre Demir 15 yaşında Türk futbol tarihine geçti. Yanında ise 35 yaşındaki dünyaca ünlü golcü Adabeyor bulunuyor.

EMRE DEMİR KENDİ HİKAYESİNİ YAZMAYA BAŞLADI

Profosyenel futbolcu olarak 15 yaşında Süper Lig maçına çıkıp, bir gol atmak ve attığı golle de tarihe geçmek her oyuncuya nasip olacak şey değil. Kayserispor’un 15 yaşındaki futbolcusu Emre Demir, Gençlerbirliği filelerine havalandırdığında 15 yaş 9 ay 25 günlüktü. Yetenekleri, gücü, kendine güveni, ve en önemlisi de çok çalışması ile tarihe geçen bu golü atma şansını yakaladı. Bülent Uygun’un 2004’lü Emre’yi oyuna aldığında gol atabileceğini düşündüğünü sanmıyorum. Ancak güven aşıladığı, giydiği formanın hakkını vermesini sağladığı kesin. Bundan sonrası tamamen Emre’nin elinde. Kendi hikayesini kendisi yazacak. 15-16 yaşlarında parlayıp yok olan çok genç var. Kendisinden önce bu rekoru elinde tutan Enes Ünal onun için iyi bir örnek olarak duruyor.

/

FATİH TERİM BU KADROYA NE KADAR GÜVENİR

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid karşısında 6-0 mağlup olduktan sonra Gaziantep deplasmanından 2-0’lık galibiyeti çıkarmak alkışlanacak bir durum. Terim, kadroda revizyona giderek Ahmet Çalık, Adem Büyük, Ömer Bayram, Emre Taşdemir gibi oyuncuları sahaya sürdü. Daha önce Sivas karşısında da 4 yerli oyuncu ile başlamıştı. İlk 11’de takımın ruhunu dışarı yansıtacak Türk futbolculara ihtiyaç var. Bu büyük takımlarda kendini daha çok hissettiriyor. Gaziantep’te de Sarı-Kırmızılıların yerli oyuncuları maçın en iyileri arasındaydı. Şimdi kritik eşik Terim’in Gaziantep’teki kadroya ne kadar güveneceği.

/

FENERBAHÇE’DE EKSİK BİR ŞEYLER VAR

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında 3-2 kazandı. 2-0 öne geçtiği maçı kolaylaması gerekirken zora sokarak kazandı. Belki geçen hafta Kayseri karşısında kaybedilen üç puan maçın belli bölümlerinde oyuncuları strese sokmuş olabilir. Ancak tamamlanmayan, eksik olan bir şeyler hep oluyor. Emre Belözoğlu’nun olmaması orta sahayı dağınık hale getirdi. Atılan üç golün üçü de duran top sonrası geldi. Zaten ikisini penaltıdan Muriqi kaydetti. Ersun hoca hücum oynayacağız diyerek kaçırdığı noktalar var. Sarı-Lacivertli takım 11 maçta 3 kez yenildi. Bu dikkate değer bir durum.

/

11. HAFTADA 8 KIRMIZI KART

Süper Lig’de 11. haftada toplam 8 kırmızı kart çıktı. Bu sayı daha da artabilirdi. Bu haftaya kadar oynanan maçlarda toplam 24 kırmızı kart çıkmıştı. Bu hafta ise rekor kırıldı. hakemler toplam 8 defa kırmızı kartına başvurmak zorunda kaldı. Bu sezon toplamda da 32 kırmızı kart çıktı. Maçların sertliğinin yanı sıra, hakeme itirazların yersiz ve çokluğu da kırmızı kartları tetikledi.  Hakemlerin sarı kartlara duruma göre başvurması standart sorununu da peşi sıra getirdi. Bariz kırmızı kartların atlanması, VAR sisteminin  bu tür kartlarda çok fazla müdahil olmaması da  kırmızı kart dengesizliğini getirdi. Süper Lig’de 1. hafta: 3, 2. hafta: 3, 3. hafta: 2, 4. hafta: 4, 5. hafta: 1, 6.hafta: 3, 7. hafta: 2, 8. hafta: 5, 9. hafta: 0, 10. hafta: 1, 11. hafta: 8.

PUAN DURUMU

/




 

Son güncelleme: 15:14 11.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı