• Turkhane Logo

Şenol Güneş: Son 4 yıla baktığınızda en iyi Beşiktaşlı benim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş , düzenlediği basın toplantısında sezon sonuna kadar takımın başında olacağını söyledi. Güneş, "Son 4 yıla baktığınızda en iyi Beşiktaşlı benim" dedi.

17:24 07 Mart 2019 Perşembe
Şenol Güneş: Son 4 yıla baktığınızda en iyi Beşiktaşlı benim
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş , düzenlediği basın toplantısında sezon sonuna kadar takımın başında olacağını söyledi. Güneş, "Son 4 yıla baktığınızda en iyi Beşiktaşlı benim" dedi.

Tecrübeli teknik adam, 1 Hazirandan itibaren geçerli olmak üzere Milli Takımın başına geçecek ve 4 yıl görev yapacak. Güneş ayrıca Milli Takımın 22 Martta Arnavutluk ve 25 Martta Moldova ile oynayacağı müsabakalarda da Milli Takımın başında görev yapacak.

Bu karar sonrası Şenol Güneşin Beşiktaştaki geleceği merak konusu olmuştu. Güneş, sezon sonunda kadar takımın başında olduğunu ifade etti.

Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:


Mayısı görmek istemeyenler var. İnşallah onlar çok Mayıs görürler. Benim yaşımdan rahatsız olanlar da var, onlara benim yaşım nasip olsun. Kin ve nefret tohumlarının ötelendiği bir hayalim var. Kızgınlıklarım, öfkelerim elbet var. Duygusal çıkışlarım da var ama hiçbirinize karşı kötü niyetim yok. Burada olmayan, benimle ilgili kötü düşünen herkesle ilgili aynı şeyleri söyleyebilirim.

Beşiktaşta bugüne kadar neler yaptığımız, neler yapmadığımız sizlerin de malumudur. Beşiktaş büyük bir camia ve markasıdır, ailedir. Doğruların, ilklerin, ilkelerin kulübüdür. Bu anlamda hizmeti olan herkese teşekkür ediyorum. Büyük Beşiktaş taraftarı da beni sevdi, bağrına bastı. Kısa bir süre kalsa da bu duygularım değişmedi. Her ne kadar buna çomak sokmak isteyenler, bunu yatırım olarak düşünenler olsa bile gideceğim halde aynı duygularımı paylaşırım.

Beşiktaşta olan bu sevgi yüreğimde aynı sıcaklıkla kalacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Tıpkı Trabzonspor gibi. Trabzonda da bizi hem efsane, hem yok sayanlar oldu. Hakaret etmeyi doğru bulmam.

Gizli bir hesap yapar gibi gösterilmekten üzüldüm. Türkiyenin en büyük kurumunun başkanı biliyor, en büyük kulübünün başkanı biliyor... Karı koca arasındaki sevgi saygıyı bilirsiniz ama odada ne yaptıklarını bilmezsiniz. O kadar da bilmeyin kardeşim!

Sezon sonuna kadar görevde

Görevim bitinceye kadar başkana ve yönetime saygısızlığım olmayacak. Ayrılacağım son gün bile ilk günkü aşkla çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Değişim sürecini sancılı yaşayacağımız bir gerçek. Bu sancıyı azaltmak için yönetimle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hatalar var mıdır? Vardır, benim veya onların. Tartışma da oradan gelir. Bu tartışmanın bir kavga olgusu oluşturmasını doğru bulmam.

Son 4 yıla baktığınızda en iyi Beşiktaşlı benim. Şu an bıraksam, yönetimin de önünde seçim var. Haddimi aşarak söylüyorum; bu yanlış bir karar olabilir. Çünkü seçilecek yeni yönetim o teknik adamı başarısız bulabilir.

Sezon sonunda kadar Guti çalıştıracak diyorlar. Zaten çalıştırıyor. Beraber çalışıyoruz.

Fenerbahçe düşmanı değilim

Ben eğer Türkiyede şiddetin sebebiysem bu işi yapmam. Fenerbahçeyle ilgili kavgada ben saldırmadım. Dayak yiyen benim. Fenerbahçe ile hiçbir sorunum olmaz, Ali Koç ile aram çok iyidir. Fenerbahçe, Türkiyenin en büyük takımlarından bir tanesi.

Milli Takım antrenörü olursam da, benim başka bir yerde kardeşim olsa Fenerbahçedeki oyuncu daha iyiyse onu alırım. Benim niyetim herkese güzel bakmak.

TFFden bana yapılan bir görevlendirme var ancak bu görevlendirme sadece iki hafta, daha ötesi yok. Haziranda diğer anlaşmayı yürürlüğe koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa bakarız.

İki takımı çalıştırmaya sıcak bakmam sözünün altında ezileceğim

Bana yazı geldi, 2 maçlığına Milli Takıma gideceğim. Giderken de her zaman, daha önce söylediğim, İki takımı çalıştırmaya sıcak bakmam sözünün altında ezileceğim. Beni en çok rahatsız eden konu bu.

Ben milli takıma Martta gelmek istemiyorum dedim. Bana tebliğ yapıldı, futbolcular gibi bir milli davet aldım. Ceza alır mıyım? dedim Alırsın dediler. Yeni bir şey daha öğrendik. 1 haftalık gideceğim. Bu bir görevdir, benklenti değildir.

Ben Milli Takımın başına geldiğimde yetkili ve sorumlu olacağım, ama sahibi olmayacağım. Bizim takımımız bu, hepimizin takımı.

Milli Takımdaki teknik heyeti belli oldu mu?

Şu andaki düşüncem, Federasyon içindeki mevcut arkadaşlarla geçirmek. Bu iki maçı onlarla geçireceğim. Ondan sonraki dönem için de yeni bir yapılanma, yeni bir Milli Takım düzeni kurmak istiyorum.

Son güncelleme: 17:24 07.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı