• Turkhane Logo

AB'den İsrail'e Refah uyarısı: Askeri operasyonu 'derhal' sonlandırın

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada,

16:35 15 Mayıs 2024 Çarşamba
AB'den İsrail'e Refah uyarısı: Askeri operasyonu 'derhal' sonlandırın
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada,

Euronewste yer alan habere göre Avrupa Birliği (AB), İsraili Gazzenin Refah kentindeki askeri operasyonunu derhal durdurmasını isteyerek, aksi halde birlikle olan bağların zayıflayacağı uyarısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada, İsrailin Refahtaki askeri operasyonunu sürdürmesi halinde, AB ile olan ilişkiler kaçınılmaz olarak ağır bir baskı altına girecektir. denildi.

İsrailin Gazzede insani yardım dağıtımını daha da sekteye uğrattığı, daha fazla iç göçe, açlığa ve insani acıya yol açtığı vurgulanan açıklamada Avrupa Birliği İsraili Refahtaki askeri operasyonunu derhal sona erdirmeye çağırır denildi.

Hukuki açıdan İsrailin insani yardıma izin vermesi gerektiğinin altının çizildiği Borrellin açıklamasında, AB İsrailin kendini savunma hakkını tanımakla birlikte, İsrail bunu Uluslararası İnsani Hukuka uygun olarak yapmalı ve sivillerin güvenliğini sağlamalıdır. ifadeleri kullanıldı.

Hamasın Kerem Şalom sınır kapısına düzenlediği ve insani yardım malzemelerini engelleyen saldırıyı da kınayan AB, Tüm tarafları derhal ateşkes sağlanması ve Hamasın elindeki tüm rehinelerin koşulsuz olarak serbest bırakılması için çabalarını iki katına çıkarmaya çağırıyoruz. dedi.

İsrailin başlıca müttefikleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD), AB ile Birleşmiş Milletler (BM), sivil kayıpları arttıracağı gerekçesiyle İsraili Refahta büyük bir operasyona girişmemesi konusunda uyarıyordu.

İsrail ordusu, 7 Mayısta Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısırla olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

İsrail Güvenlik Kabinesi de 10 Mayısta Refah kentindeki kara saldırılarının alanının genişletilmesine ilişkin kararı onaylamıştı.

Son güncelleme: 16:35 15.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı