• Turkhane Logo

Lionel Messi'nin sözleşme imzaladığı peçete açık arttırmada

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Lionel Messi'nin Barcelona için ilk imzasının bulunduğu peçete açık artırmayla satılacak.

13:55 01 Şubat 2024 Perşembe
Lionel Messi'nin sözleşme imzaladığı peçete açık arttırmada
Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Lionel Messi'nin Barcelona için ilk imzasının bulunduğu peçete açık artırmayla satılacak.

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messinin 13 yaşındayken Barcelonaya transferi için atılan ilk imzaların olduğu peçete, açık artırmayla satışa sunulacak.
İngiliz müzayede evi Bonhamstan yapılan açıklamaya göre, dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach ve danışman Josep Minguella ile menajer Horacio Gaggiolinin imzalarının bulunduğu peçetenin açılış fiyatı 300 bin sterlin olacak.
Mart ayında açık artırmaya çıkacak peçetede, Barselonada 14 Aralık 2000 tarihinde Minguella ve Horacionun huzurunda Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder ifadeleri yer alıyor.

ANLAŞMA ÖĞLE YEMEĞİNDE İMZALANDIRexachın, transfer konusunda haber gelmemesi üzerine endişelenen Messinin babası Jorge Messiyi Barselonadaki bir tenis kulübünde öğle yemeğine davet ettiği ve anlaşmanın burada imzalandığı belirtildi.
Söz konusu anlaşmanın aynı gün dönemin Barcelona Başkanı Joan Gaspart tarafından onaylandığı ve bir ay sonra resmiyete döküldüğü kaydedildi.
Altyapı da dahil 21 yıl boyunca terlettiği Barcelona formasıyla sayısız başarılara imza atan Messi, Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıktı ve 672 gol attı. 16 yaşında A takımdaki ilk maçına çıkan Messi, 4ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 10u La Liga olmak üzere 35 kupa kazandı.
Arjantinli yıldız, 2021 yılında PSG, 2023 yılında ise Inter Miamiye transfer oldu.

Son güncelleme: 13:55 01.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı