• Turkhane Logo

Haas ile Uralkali arasında finansal gerginlik

Haas, kendilerinden sponsorluk parasını geri isteyen Uralkali'den ekstra ödeme talep etti.

17:40 14 Nisan 2022 Perşembe
Haas ile Uralkali arasında finansal gerginlik
Haas, kendilerinden sponsorluk parasını geri isteyen Uralkali'den ekstra ödeme talep etti.


Formula 1 ekiplerinden Haasta gündem eski sponsorları Uralkali ile yaşanan finansal gerilim. Rusyanın Ukraynaya açtığı savaş sonrasında Uralkalinin sahibi Dimitry Mazepinin Kremlin ve Vladimir Putin ile olan yakın ilişkileri sebebi ile bu sponsorluk anlaşmaları iptal edilmişti. Ayrıca, Dimitry Mazepinin oğlu ve aynı zamanda Haas pilotu olan Nikita Mazepinin kontratı da sonlandırılmıştı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre Uralkali, peşin ödeme yaptıkları 2022 sezonu sponsorluk ücretini geri istiyor. Sezon başlamadan sonlandırılan sponsorluk çerçevesinde ödedikleri 13 milyon doları geri isteyen şirket, Haastan ret cevabı aldı.


Hatta öyle ki, Haas takımı hukuki gerekçelere dayandırdığı bir mektupta Uralkali ile yaptıkları sponsorluk kontratında Haasın imajını koruyan maddelerin olduğunu ve bu yüzden bu ücreti ödemeyeceklerini belirtti. Ayrıca, imaj zedelenmesi çerçevesinde Uralkalinin yaklaşık 9 milyon dolar daha ödemesi gerektiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz birkaç sezonda motorsporlarının zirvesinde dibe demir atan Haas, bu sezon 3 yarışta 12 puan toplamayı başardı.

Son güncelleme: 17:40 14.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı