• Turkhane Logo

Çinli kadın tenisçi taciz iddialarını geri çekti

Çin’de eski başbakan yardımcısı Zhang'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladıktan sonra kaybolan kadın tenisçi Peng Shuai iddialarını geri çektiğini duyurdu.

20:02 20 Aralık 2021 Pazartesi
Çinli kadın tenisçi taciz iddialarını geri çekti
Çin’de eski başbakan yardımcısı Zhang'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladıktan sonra kaybolan kadın tenisçi Peng Shuai iddialarını geri çektiğini duyurdu.


35 yaşındaki Peng, Singapurda yayınlanan Lianhe Zaobao gazetesine verdiği bir video demecinde, Çok önemli bir şeyi vurgulamak istiyorum: Kimseyi cinsel tacizle suçlayacak hiçbir şey söylemedim ya da yazmadım. Bunu çok net bir şekilde vurgulamak istiyorum dedi. Peng  videoda, sözlerinin insanlar tarafından yanlış anlaşılan özel bir mesele olduğunu vurguladı. Bu, Çinli tenisçinin cinsel taciz suçlamalarından sonra bir gazeteye ilk demeci oldu.

Ancak Kadınlar Tenis Birliği‘nden (WTA) yapılan açıklamada, Pengin iddiasını geri çektiğini belirttiği demecinin onunla ilgili endişeleri hiç bir suretle ortadan kaldırmadığına vurgu yapıldı. Birlikten yapılan açıklamada ayrıca Peng Shuainin söz konusu beyanatının sansür veya zorlamaya tabi tutulmadan alındığının da garanti edilemeyeceği belirtildi.


Konu hakkında AFPye bilgi veren WTA yetkilileri, nerede olduğu bilinmeyen sporcuyla ilgili büyük kaygı duyduklarını belirterek, Sansür olmaksızın cinsel saldırı iddialarının kapsamlı, adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep etmeye devam ediyoruz ifadesini kullandılar. 

Peng, Kasım ayı başlarında eski Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaolinin cinsel tacizine uğradığını açıklamıştı. Bunun üzerine WTA Çin ve Hong Kongdaki tüm turnuvaları askıya almıştı.

Videonun Şanghaydaki bir kayak etkinliğinde kaydedildiği tahmin ediliyor. Pengin burada  aralarında basketbolcu Yao Ming gibi Çinli sporcularla konuştuğu görülüyor. Ünlü sporcu videoda kendisine yöneltilen serbestçe hareket edip edemediğine ilişkin soruyu ise her zaman çok özgür olduğunu söyleyerek yanıtladı. Son E-postasını da tamamen kendi özgür iradesiyle yazdığını ileri süren Peng, WTAya yazdığı bu maillerde her şey yolunda ibaresini kullanmıştı.

Son güncelleme: 20:02 20.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı