• Turkhane Logo

Almanya ve Çekya, Rusya'yı hacker saldırıları yapmakla suçladı

Almanya ve Çekya Dışişleri Bakanlıkları, Rusya'yı “devlet kurumlarına

14:36 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Almanya ve Çekya, Rusya'yı hacker saldırıları yapmakla suçladı
Almanya ve Çekya Dışişleri Bakanlıkları, Rusya'yı “devlet kurumlarına

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Rusya bağlantılı hacker grubu APT28, 2023 yılında Almanya Sosyal Demokrat Partisine (SPD) yönelik bir saldırıya karıştı.
Çek Dışişleri Bakanlığı ise Rusyayı “devlet kurumlarına hacker saldırıları yapmakla suçladı.
Açıklama bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. Çek Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Rusya bağlantılı hacker grubunun 2023ten beri Microsoft Outlook hizmetindeki bir güvenlik açığından yararlanarak saldırılar düzenlediğini söylüyor.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Bärbock İse, “geçen yılki saldırıyı açıkça Rus askeri istihbaratı GRU tarafından kontrol edilen APT28 grubuna atfedebiliriz. Başka bir deyişle, Rus devlet adamları Almanyaya siber ortamda saldırdı. Bu kesinlikle kabul edilemez ifadelerini kullandı.
SPDye yönelik hacker saldırısı Haziran 2023te gerçekleşti. Parti genel sekreteri Kevin Kuehnert, hacker saldırısının Rusyadan gerçekleştirildiğine inanmak için ikna edici nedenler bulunduğunu savunmuştu.
Bürokrasi çalışmalarını etkiledi
Çekya Dışişleri Bakanlığı hangi kurumlara saldırıldığını belirtmedi. Açıklamada, mağdurlara güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi için teknik tavsiye ve işbirliği teklif edildiği belirtildi. Çek Cumhuriyeti, Rus yetkililere bu tür eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.
Ayrıca Çek yetkililer, siber saldırıların sadece ulusal güvenliğe tehdit oluşturmadığını, fakat bürokrasi süreçleri etkilediğini kaydetti.
NATO ve Avrupa Birliği Rusyanın bu tip hacker saldırılarını kınadı.
AB basın açıklamasında, AB, Rusyanın siber ortamdaki kötü niyetli davranışlarını önlemek, caydırmak ve bunlara yanıt vermek için tüm tedbirleri kullanmaya kararlıdır denildi.

Son güncelleme: 14:36 04.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı