• Turkhane Logo

Basketbolda Ufuk Sarıca dönemi sona erdi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ile yolların ayrıldığını açıkladı.

22:10 20 Kasım 2020 Cuma
Basketbolda Ufuk Sarıca dönemi sona erdi
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ile yolların ayrıldığını açıkladı.


TBFden yapılan açıklamada, A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Sayın Ufuk Sarıca ile birlikteliğimiz sona erdirilmiştir. Ufuk Sarıca ve bu görev süresince her türlü desteği veren Pınar Karşıyaka Spor Kulübüne teşekkür ederiz. denildi.

2017 yılında Ergin Atamanın ardından milli takımın başına geçen Ufuk Sarıca, ay-yıldızlılar ile 2017 Avrupa Şampiyonasına son 16 turunda İspanyaya yenilerek veda etmişti.


Ay-yıldızlılar, yine Ufuk Sarıca yönetiminde Çinde düzenlenen 2019 Dünya Kupasında da beklentilerin uzağında kalmıştı. Şampiyonaya Japonya galibiyeti ile başlayan milliler, sonraki maçlarda Amerika Birleşik Devletleri ve Çekyaya yenilerek bir üst tura çıkma şansını kaybetmişti.

Klasman maçlarına çıkan milli takım, turnuvayı 22inci sırada tamamlamıştı.

A Milli Takım, Ufuk Sarıca yönetiminde 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemelerine de yenilgiler alarak başladı. Hollanda ve İsveçe mağlup olan Milliler, gruptaki şansını da zora soktu.

Sarıca, yaptığı açıklamada, TBFnin kendisi hakkında aldığı kararı saygıyla karşıladığını kaydetti. 

Oyuncu, antrenör ya da idareci, milli görev biz şahısların çok ötesinde bir mertebedir, milletimize aittir. diyen Sarıca, başantrenörlüğü boyunca tüm çabasının görevini layıkıyla yerine getirmek olduğunu belirtti.

A Milli Takımda 2017den beri başantrenörlük görevinde olduğunu hatırlatan Sarıca, 2017den bu yana 45 maçta takımımızın başında sahaya çıkma gururunu yaşadım. Tüm bu sürede maçları kazanmak ve Türk basketboluna değer kazandırmak için çaba sarf ettim. Bir araya gelmeyen takımlar, değişen turnuva düzenleri, farklı organizasyonlardaki çekişmeler nedeniyle zorlu bir dönem yaşadık. Takımda kimler olursa olsun ve sahaya ne şartlarda çıkılırsa çıkılsın her daim milli kimliğimizi sahaya yansıtmak için en büyük gayreti gösterdik. ifadelerini kulladı.

Ay-yıldızlılarda başantrenörlük görevi için geçen ay TOFAŞ ile yollarını ayıran Orhun Enenin ismi ön plana çıkıyor. Tecrübeli koç, milli takımda uzun yıllar yardımcı antrenörlük yaptı.

Son güncelleme: 22:10 20.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı