• Turkhane Logo

Amedspor'dan iddialara yanıt: Planlı bir provokasyon

Sakaryaspor yönetiminin şikayeti üzerine Amedspor kaptanı savcılığa giderek ifade verdi. Amedspor yönetimi ise iddiaları yalanladı.

16:54 04 Mart 2019 Pazartesi
Amedspor'dan iddialara yanıt: Planlı bir provokasyon
Sakaryaspor yönetiminin şikayeti üzerine Amedspor kaptanı savcılığa giderek ifade verdi. Amedspor yönetimi ise iddiaları yalanladı.




Türkiye 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor cumartesi günü kendi evinde Sakaryaspor ile karşılaşmış, 1-1 sona eren maç sırasında Sakaryaspor oyuncuları, Amedspor oyuncusu Mansur Çaların kesici bir aletle kendilerine saldırdığını öne sürmüştü. Karşılaşmanın ardından polis merkezine giden Sakaryasporlu bazı futbolcular, Amedsporlu Çalar ve diğer bazı futbolcularla birlikte, hakem Ferhat Kestalıoğludan şikayetçi oldu. Mansur Çalar, dün gece polis merkezine, bugün de savcılığa giderek hakkındaki iddialarla ilgili ifade verdi. Çalar ifadesinde, rakip takım oyuncularının iddia ettiği gibi elinde jilet veya kesici alet bulunmadığını anlattı. Yaşananlara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Amedspor yönetimi ise iddiaları reddederek, kendilerine karşı planlı bir provokasyon yapıldığını söyledi.


13 Ekim 2018’de Sakarya’daki maçtan önce statta, Ölürüm Türkiyem şarkısı çalınmış, şarkıyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yayınlanmıştı. Maçı 2-0 kazanan Sakaryasporun taraftarları, önce Amedspor kulübesine ardından Amedsporun soyunma odasına giderek futbolculara ve teknik heyete saldırmıştı.

AMEDSPOR HEDEF GÖSTERİLDİ

Diyarbakır’da yapılan karşılaşmanın ardından Tv264 adlı televizyon kanalı, Amedsporun kaptanı Mansur Çaların, avucuna gizlediği jilete benzer kesici aletle rakip Sakaryasporlu Tevfik, Dilaver, Hacı Ömer Doğru ve Ferhatı yaraladığını iddia etti. Bu iddia hem yayın organlarında hem de sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşıldı. 

AMEDSPORLU FUTBOLCULAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Görüntülerin ardından Amedsporun kaptanı Mansur Çalar ve Amedsporlu futbolcular hakkında, Sakaryaspor yönetimi suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Amedspor kaptanı Mansur Çalar ve iki futbolcu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdi. Amedspor da Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlünün hem sporcuları hem de taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunacak.

PLANLI BİR PROVAKASYON YAPMAK İSTEDİLER

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yönetimi bu yaşananlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kulüp Başkanı Ali Karakaş, medyada Amedspor hakkında yapılan haberlere tepki gösterdi. Rakip takım futbolcularının Amedsporlu futbolcuları tahrik etme girişiminde bulunduğunu söyleyen Karakaş, Bilindiği üzere dün oynadığımız Sakaryaspor maçında Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlünün özellikle İstiklal Marşı okunurken yaptığı hareket sporcu ve taraftarlarımızı tahrik etmiştir. Adı geçen sporcu bununla kalmayıp attığı golden sonra yedek kulübemize giderek yine yaptığı el kol hareketlerine devam etti. Adeta sporcu ve taraftarlarımızı planlı bir şekilde tahrik etmek isteyen bu sporcu maç süresince bu hareketlerine devam etmiştir dedi.

AMEDSPORA KARŞI ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR

Bu hareketlerin maçın sporcular arasında gergin geçmesine zemin hazırladığını ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

Yine rakip takım ve takımın yayıncı kuruluşu Tv264, sporcumuz Mansur Çaların elinde jilet olduğu ve jilet ile rakip sporcuları yaraladığı şeklinde algı operasyonu başlatmışlardır. Tv264ün sosyal medyaya servis ettiği görüntülerde sporcumuz Mansur Çaların elinde herhangi bir delici-kesici alet olmamasına rağmen sporcumuzun İstiklal Marşı okunurken sol elinin üzerine televizyonlarının logosu atılmak suretiyle işaretlenmiş ve elinde bir şey varmış izlenimini verilmiştir. Görüntüler dikkatlice izlendiğinde ise sporcumuzun elinde herhangi bir delici ve kesici aletin olmadığı görülecektir.

DİLAVER GÜÇLÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Sporcularımızı ve kulübümüzü kesici alet yalanı ile hedef haline getirenler başka bir yalanla taraftarlarımızın ve sporcularımızın İstiklal Marşını ıslıkladığı yalanını da ortaya atmışlardır diyen Karakaş açıklamasına şöyle devam etti:

İstiklal Marşı okunurken onlarca kişi tarafından çekilen görüntüler elimizde mevcuttur. Birçoğu ise sosyal medyada yayınlanmış durumdadır. Bu algı operasyonu kesinlikle gerçeği yansıtmamakla birlikte ve kulübümüzü hedef haline getirme amacını taşımaktadır. Yaptığı hareketlerle maçın gergin geçmesine neden olan Dilaver Güçlü hakkında federasyona suç duyurusunda bulunacağız. Spor sahalarında toplumu ayrıştıracak kin ve nefretin oluşumuna yol açan bu davranışları kınıyor, yeşil sahalarda kardeşliğin ve dostluğun yeşermesini diliyoruz.

Son güncelleme: 16:54 04.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı