• Turkhane Logo

4 gollü derbide gülen taraf Fenerbahçe

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Kruse, 32. dakikada Ozan Tufan ve 58. dakikada Vedat Muriç kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 45+5. dakikada Atiba'dan geldi.

22:20 22 Aralık 2019 Pazar
4 gollü derbide gülen taraf Fenerbahçe
Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Kruse, 32. dakikada Ozan Tufan ve 58. dakikada Vedat Muriç kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 45+5. dakikada Atiba'dan geldi.

Süper Ligin 16. haftasında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gülen taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu.
Bu sonuçla birlikte Fenerbahçenin puanı 28e yükseldi. Beşiktaş 27 puanda kaldı.
2. dakikada sağdan Islanın ceza yayına pasında topla buluşan Tolga Ciğercinin sol ayağıyla uzak direğe plase vuruşunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. 20. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Luiz Gustavonun ortası sonrası meşin yuvarlak ceza sahası içinde bulunan Rebochodan sekti. 
Pozisyonun devamında top oyun alanı dışına çıkınca, maçın hakemi Cüneyt Çakır, VAR sisteminden gelen uyarın üzerine saha kenarında pozisyonu yeniden izledi ve Rebochonun meşin yuvarlağa koluyla temas ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.
23. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kruse, topu ve kaleci Kariusu ters köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.
32. dakikada Fenerbahçe farkı 2ye çıkardı. Orta sahada rakibinden kaptığı topla kaleye yönelen Ozan Tufanın ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.
45 5. dakikada Beşiktaş farkı 1e indirdi. Caner Erkinin soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Hutchinsonın ayak koyduğu top ağlarla buluştu: 2-1.
DERBİ ÖNCESİNDEN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Ligin 16. haftasında Beşiktaş derbisinde, ilk 11inde 3 değişikliğe gitti.
Ülker Stadında oynanan derbi maçta Yanal, geçen hafta Demir Grup Sivasspora 3-1 kaybettikleri maçın ilk 11inde zorunlu değişiklikler yaptı.
Yanal, kırmızı kart cezalısı Garry Rodrigues ile sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Sadık Çiftpınarı kadroya alamadı. Bu isimlerin yerine sarı-lacivertlilerde Jailson Marques Siqueira, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci forma giydi.
Sakatlıkları bulunan Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım ve Miha Zajc da derbi kadrosunda yer almadı.
Kalede Altay Bayındırla maça başlayan Yanal, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Jailson, Serdar Aziz ve Nabil Dirardan kurdu. 
Savunmanın önünde Luiz Gustavo ve Ozan Tufana şans veren Yanal, kanatlarda Deniz Türüç ile Tolga Ciğerciyi görevlendirdi. Fenerbahçede santrfor arkasında Max Kruse, ileri uçta ise Vedat Muric forma giydi.
EMRE BELÖZOĞLU ŞOKU

Fenerbahçede kaptan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle maça kısa bir süre kala kadrodan çıkarıldı.
Sağ kasığında ağrı hisseden Emrenin tedbir amaçlı derbi maçta kadroya alınmadığı öğrenildi.
Fenerbahçede stoperde Serdar Azizin yanında asıl mevkisi orta saha olan Jailson forma giydi.
Teknik Direktör Ersun Yanal, Sadık Çiftpınarın sakatlığından sonra bu bölgede forma giyebilecek isimler arasında Fransız stoper Adil Rami ile Danimarkalı stoper Zankayı yedek bıraktı.
Jailson, Süper Ligde 8 maç sonra ilk 11de sahaya çıktı. Serdar Aziz ve Jailson ise ilk kez birlikte stoperde maça başladı.
KANATLARDA DENİZ TÜRÜÇ VE TOLGA CİĞERCİ
Fenerbahçede kanatlarda Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci forma giydi. Garry Rodrigues ve Victor Mosesin yokluğunda Yanal, sağ kanatta Denizi, sol kanatta ise Tolgayı görevlendirdi.
Fenerbahçede derbi maçta kaptan olarak sahaya Ozan Tufan çıktı. Takımın kaptanları Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırımın yokluğunda Ozan Tufan, derbide kaptanlık pazubendini koluna taktı.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, derbi için Kadıköye geldi. Şenol Güneş, karşılaşmaya kısa bir süre kala Ülker Stadına geldi ve maçı tribünden takip etti.

VAN PERSIE DERBİYİ SEYRETTİ
Fenerbahçenin eski Hollandalı yıldızı Robin van Persie, derbiyi tribünden izledi. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen eski Hollandalı futbolcu sarı-lacivertli takıma tribünden destek oldu.
Fenerbahçeli taraftarlar derbiye büyük ilgi gösterdi.

Ülker Stadyumu tamamen dolarken, sarı-lacivertli taraftarlar sezonun Kadıköydeki ilk derbisinde takımlarına destek oldu.
Sarı-lacivertli taraftarlar, seremoni sırasında ise maraton üst tribününde üzerinde Sarı Kanaryalar yazan dev Fenerbahçe bayrağı açtı
LENS 5 MAÇ SONRA İLK 11DE
Ljajicin yerine ilk 11de görev alan Lens, 5 maç sonra bu şansı yakaladı.
Son olarak Süper Ligin 10. haftasında Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11de sahaya çıkan Lens, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor karşılaşmalarında kadroda olmasına rağmen forma şansı bulamadı.
Lens, İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında ise sonradan oyuna dahil oldu.
ABDULLAH AVCININ İLK HEYECANI
Abdullah Avcı, Beşiktaş Teknik Direktörü olarak Kadıköyde ilk kez saha kenarında yer aldı.
Medipol Başakşehirin başında yıllarca Ülker Stadında takımını yöneten Avcı, Beşiktaşın başında bunu ilk kez yaşadı.
Derbi maçta ilk 11de görev alan Roco, Elneny, Rebocho ve Diaby, siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe karşısında oynadı.
Elneny, Rebocho ve Diaby, sezon başında Beşiktaşa transfer oldu. Geçen sezonun başında kadroya dahil edilen Roco ise söz konusu dönemdeki Fenerbahçe maçlarında yedek kalmıştı.
İKİ ÖNEMLİ İSİM YEDEKLER ARASINDA
Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Georges-Kevin NKoudou ile Victor Ruiz, yedekler arasında yer aldı.
Beşiktaşta ayrıca Utku Yuvakuran, Umut Nayir, Güven Yalçın, Oğuzhan Özyakup, Tyler Boyd ve Necip Uysal yedek soyundu.
AHMET NUR ÇEBİ TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, son maçlarda olduğu gibi derbi mücadelesi öncesi de teknik heyet ve oyuncularla BJK Nevzat Demir Tesislerinde bir araya geldi. Oyunculara moral veren Çebi, kafileyi Ülker Stadına uğurladı.
Siyah-beyazlı bazı taraftarlar da tesislere giderek zorlu maç öncesi oyunculara destek verdi.
Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlılar, kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu.
Taraftarlar, Ülker Stadına toplu halde getirildi. Siyah-beyazlı taraftarları taşıyan otobüslerden birinin camlarının kırıldığı görüldü. Emniyet güçleri, 4 Beşiktaş taraftarını gözaltına aldı.
FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN CANER ERKİNE TEPKİ
Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Caner Erkin aleyhine tezahüratta bulundu.
Sarı-lacivertli taraftarların, daha önce Fenerbahçe forması da giyen Canere yönelik toplu halde küfürlü tezahürat yaptığı görüldü. Beşiktaşlı taraftarlar ise oyuncularına destek verdi.
İki takım oyuncuları, seremoniye Uyuma-Uyuşturucu ile mücadele uygulaması yazılı pankartla çıktı.

Son güncelleme: 22:20 22.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı