• Turkhane Logo

Yandaş medyanın tuzağına düşen Bahçeli, CHP’yi hedef aldı: Gerçek yüzü suçtur, kirdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, yandaş medyanın tuzağına düşerek AKP’li İBB yönetimi döneminde yapılan ihaleyle Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy’un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi’ne ait araçta esrar bulunması üzerinden CHP ve İBB'yi hedef aldı. Bahçeli, "İBB’ye ait bir cenaze aracında uyuşturucu yakalanmıştır. Meğer İBB çok çalışıyormuş. CHP’nin gerçek yüzü suçtur, kirdir" ifadelerini kullandı.

01:57 11 Ekim 2022 Salı
Yandaş medyanın tuzağına düşen Bahçeli, CHP’yi hedef aldı: Gerçek yüzü suçtur, kirdir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, yandaş medyanın tuzağına düşerek AKP’li İBB yönetimi döneminde yapılan ihaleyle Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy’un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi’ne ait araçta esrar bulunması üzerinden CHP ve İBB'yi hedef aldı. Bahçeli, "İBB’ye ait bir cenaze aracında uyuşturucu yakalanmıştır. Meğer İBB çok çalışıyormuş. CHP’nin gerçek yüzü suçtur, kirdir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.



Bahçeli, Adana’da AKP’li İBB yönetimi döneminde yapılan ihaleyle Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy’un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi’ne ait araçta 144,5 kilo esrar bulunması üzerinden yandaş medyanın tuzağına düşerek “İBB’ye ait bir cenaze aracında uyuşturucu yakalanmıştır. Meğer İBB çok çalışıyormuş. CHP’nin gerçek yüzü suçtur, kirdir” sözleriyle İBB’yi hedef aldı.



Millet İttifakı’na da yüklenen Bahçeli, İYİ Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili “Türkiye’nin Putin’e teslim olduğunu öne süren İP Başkanının bu işleri zaten kafası almaz. Dış politikayı bilmesi de söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘barıştırma’ çağrıları ile ABD ziyaretini de hedefine alan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı Türkiye’yi barıştıracağım diyor. Barışmak için küslerin olması gerekmiyor mu? Peki bu küslük nerededir? Bu küsler nereye saklanmıştır? Ya Kılıçdaroğlu’nun ruh sağlığında bozulma vardır ya da siyasetinde rota sapması yaşamaktadır. Türkiye küs değildir. Kılıçdaroğlu’nun siyaseti siyaset değildir, yolu yol değildir” dedi.



Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:



‘CEMEVİ GERÇEĞİ KABUL EDİLMELİDİR’



“Başörtüsü meselesi milletimizin mutabakatıyla çözülmüş bir meseledir. Bu konuyu yeniden gündeme getirmenin hiç kimseye bir faydası dokunmayacaktır. Türkiye’de mağduriyetler dönemi kapanmıştır. Kılıçdaroğlu’nun hevesi başkadır. Kılıçdaroğlu’nun kanun teklifi samimiyetsizdir. Kaldı ki kanun teklifine ihtiyaç da yoktur. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi samimiyse gündemdeki anayasa değişikliği teklifine destek versinler. Dürüstseniz, gereğini yapın. İşte er meydanı. MHP, anayasa değişikliğine sonuna kadar vardır.



Aleviler bizim canımızdır. Bizim gönlümüz birdir. Maksadımı gönüller yıkmak değil gönülleri kazanmaktır. Kerbela ortak sızımız, Hz. Ali manevi büyüğümüzdür. Alevi kardeşlerimizin hayatında bir yer etmiş olan cemevi gerçeği, cami-cemevi karşıtlığına varılmadan kabul edilmelidir. MHP’nin dayandığı asırlık Türk milliyetçiği düşüncesi hiçbir zaman ayrımcı olmamış, toplumun tamamını temel değerler ekseninde buluşma anlayışındadır. Alevi kardeşlerimizin sıkıntıları olduğu bir gerçek. Sağlıklı bir tartışma ortamının hazırlanması, devlet ve toplumun bütün kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi’nin devlet desteğinde kurulmasını, idari bakımdan özerk olmasını, cemevi gerçeğinin kabul edilmesini, cemevlerine devlet yardımı yapılmasını önermiştim. Aleviler cemevini ibadethane görüyorsa –ki öyledir- bize düşen yapıcı bir tavır almaktır. Kimin nerede ve nasıl ibadet edeceğini bir kuralı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın Alevilere yönelik açıklamalarını destekliyorum.



‘TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK İÇİN MANGAL GİBİ YÜREK LAZIM’



ABD ve Avrupa ülkelerinin faiz artırımı, IMF’in faiz kaygısı, gıda ve enerjideki darboğaz sıkıntılı sürece işarettir. KuzeyAkım-1 ile KuzeyAkım-2’de meydana gelen sızıntılar enerji alanında kargaşa ve kutuplaşmaya yeni boyut katmıştır. Bugün küresel ölçekte enerji tüketiminin 3’te 2’si petrol ve doğalgaza dayanmaktadır. Güvenli iletim stratejik hedeflerden birisi haline gelmiştir. Ukrayna, Polonya ve Baltık Denizi’ndeki tehditleri göze aldığımızda TANAP, TürkAkım en emniyetli hatlara dönüşmüştür.



Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşması Batı’yı rahatsız etmiştir. TürkAkımı’nın hedef alındığına yönelik iddialar da bir tehdittir. İki ülkenin de aklıselim bir çizgiye gelmesi bölge ve dünya barışı adına mükellefiyettir. Avrupa bu kış nasıl ısınacaklarını, nasıl aydınlanacaklarını düşünmektedir. Türkiye’nin böyle bir sorunu yoktur. Zillet ittifakı kuru gürültü yapsa da ülkemiz kilit bir aktördür. Zillet partilerinin Türkiye’nin büyüklüğünü anlayacak ne basiretleri, ne ufukları vardır.



Türkiye’nin Putin’e teslim olduğunu ileri süren İP başkanının kafası bu işleri almaz. Dış politikayı bilmesi de söz konusu olamaz.Türkiye’yi yönetmek için mangal gibi yürek lazım. Türkiye’yi yönetmek için milli onur şarttır. Nereden gelip nereye gittiğimizi gösteren tarihi süreci bilmek hayat memat konusudur. Millet İttifakı’nda bunların hiçbirisi yoktur.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta taraf tutan, Türkiye’yi cepheye sürmeye çalışan zillet ittifakının iradesiz politikalara rehin düştüğü açıktır. Türkiye savaşın değil, barışın tarafıdır. Çevremizde barış kuşağının tesisi amacımızdır. Rusya ile Ukrayna arasında süregelen kanlı savaşın İstanbul’da kurulacak müzakere masasında çözüme ulaşması gerçekleşecektir.



‘ABD ZİYARETİ PERVASIZLIKTIR’



Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesi pervasızlıktır, düşüncesizliktir. Neymiş ziyaretin amacı teknolojik gelişmelere yönelik görüş alışverişinde bulunmakmış. Utanın. Parlak beyin arıyorsanız milletimizin evlatlarına bakın. Kılıçdaroğlu, bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ne söyleyecektir? Geç bu masalları. İşaret edilecek müstakbel adayın ismini öğrenmeye gittin. Su yatağını mutlaka bulacaktır. ABD’ye bel bağlama, seni 1 dolara ele verir. Sen sen ol tedbiri elden bırakma. Biden ve çevresinin tembihlerine asla kulak kabartma.



İBB’ye ait bir cenaze nakil aracında uyuşturucu yakalanmıştır. Meğer İBB çok çalışıyormuş. CHP’nin gerçek yüzü suçtur, kirdir. Zillet ittifakı işte budur. Zilletin çulu Türkiye’nin başına geçirilmek istenen deli gömleğidir. Ülkemizin parlamenter sisteme dönmesi söz konusu değildir. Cumhur İttifakı zalime aman vermeyen, teröriste fırsat vermeyen, muhteşem bir millet iradesidir”

Son güncelleme: 01:57 11.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı