• Turkhane Logo

"Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır. Ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır"

CHP’li Başarır, konuşması esnasında Habertürk’teki sözlerini tekrar gündeme getiren AKP’lilere seslenerek, “Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır. Ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır” dedi.

19:32 10 Aralık 2020 Perşembe
CHP’li Başarır, konuşması esnasında Habertürk’teki sözlerini tekrar gündeme getiren AKP’lilere seslenerek, “Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır. Ama şehide 'kelle' diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır” dedi.


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir konuşmasını sürdürürken, daha önce katılmış olduğu Habertürk canlı yayınındaki sözleri tekrar gündeme getirildi.

AKP sıralarından kendisini hedef alan “Sen kendine bak şeklindeki” tepkilere yanıt veren Başarır, “Ben her şeyin cevabını veririm. Hiç merak etmeyin. Benim alnım açık beyefendi. Siz çok rahat olun. Bana laf atmayın. Ben senin söylediğin lafa da cevabımı veririm” diye konuştu.


CHP’li Ali Mahir Başarır söz konusu “Ordu” polemiğine şu yanıtı verdi: 

“Ben bu ülkede onurumla şerefimle askerlik yapmış, terhis almış bir insanım. Sen arkadaşlarına bak beyefendi. Hem bedelli askerlik yapıp hem de devletten maaş almış beyefendi. Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var, senin arkadaşlarında dolar kokusu var, beyefendi. Eğer ki bu ülkede, Allah göstermesin bir savaş çıkarsa, ben milletvekili rozetimi çıkarırım, o üniformayı onurla giyerim beyefendi. Benim lafımın başını sonunu keserek, bir cümleyle beni linç edemezsiniz beyefendi. Ben o konuşmamda, Mehmetçiğin postalını Katara vermem dedim beyefendi. Mehmetçik, asker, ordu benim başımın tacıdır. Orduya hakaret eden şerefsizdir, alçaktır. Ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsiz ve alçaktır.

“CEVAP VEREMEM TİCARİ SIR DEDİNİZ”

CHP’li Ali Mahir Başarır konuşmasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslenerek, “Şubat 2020 de size yazılı bir soru sordum. Avrupa Rusya’dan doğal gazın 1000 metreküpünü 120 dolara alırken biz neden 280 dolara alıyoruz, dedim. Bana vermiş olduğunuz yanıtta;  ‘Cevap veremem ticari sır dediniz.’. Sayın Bakan ben size şahsi şirketinizi sormadım. Aile şirketinizi sormadım.  Neden biz Avrupa’ya göre 2.5 kat daha fazla para veriyoruz dedim. Böyle devlet, böyle yönetim olur mu” ifadelerine yer verdi.

“HALK ÇOCUKLARINI DOYURAMIYOR”

Türkiye’de milyonlarca insanın doğal gazının kesik olduğunu belirten CHP’li Başarır, “ İnsanlar ısınamıyor. Ama biz, elektrikte de doğal gazda da Rusya’ya taviz vermekten hiç geri durmuyoruz. Pandemi sürecinde 1 milyon insanın elektriği kesilmiş. Ben sizden pandemi sürecinde elektrik faturalarının yüzde 50’sini almıyoruz diye bir indirim beklerdim. Ama siz, elektrik şirketlerinin misafir temsil-ağırlama-seyahat bedellerinin faturaya yansıtılacağını söylediniz.  Halk çocuklarını doyuramıyor. O beyefendilerin gezi yemek masraflarını faturaya yansıtacaksınız. Milli bir enerji politikası bu olamaz. İnsanlar evine ekmek götüremiyor” dedi.

Son güncelleme: 19:32 10.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı