• Turkhane Logo

NATO’dan yeni kırmızı çizgiler!

Kuzey Atlantik İttifakı’nın (NATO) Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili yeni kırmızı çizgiler belirlediği iddia edildi.

12:30 06 Mayıs 2024 Pazartesi
NATO’dan yeni kırmızı çizgiler!
Kuzey Atlantik İttifakı’nın (NATO) Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili yeni kırmızı çizgiler belirlediği iddia edildi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
La Repubblicanın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Kuzey Atlantik İttifakı, gizlice yeni kırmızı çizgiler belirledi. Bunlar arasında Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahale de var.
La Repubblica, ilk kırmızı çizginin Rusyanın Ukrayna savunma hattını aşması ve üçüncü bir ülkenin, yani Belarusun çatışmaya katılması tehdidiyle ilgili olduğunu yazıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Belarus sınırını tam olarak kontrol edemiyor ve bu da Rus Silahlı Kuvvetlerinin atılım yapması için koşullar yaratıyor.
İkinci kırmızı çizgi ise Rusyanın Baltık ülkelerine ve Polonyaya yönelik olası bir provokasyonu veya Moldovaya yönelik hedefli bir saldırıdır.Şubat ayında NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukraynaya ittifak birlikleri gönderme olasılığını dışladı.
WSJ, NATOnun Rusyanın bir ittifak ülkesini doğrudan işgal etmesini olası görmediğini yazdı. Ancak gazeteye göre NATO tüm koalisyonla savaşa hazırlanmaya başladı. NATO bu yıl, 1988’den bu yana en büyük tatbikat olan Steady Defender adı verilen tatbikatı yapıyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO’nun tatbikatlarını ülkelerin Rus ordusuyla olası bir çatışmaya hazırlanmasıyla ilişkilendiriyor.

Son güncelleme: 12:30 06.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı