• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın 3. kez aday olabileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirirken "Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz, o da Saray'dan talimat alıyor," ifadelerini kullandı.

20:51 08 Şubat 2022 Salı
Kılıçdaroğlu: Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın 3. kez aday olabileceği yönündeki açıklamalarını değerlendirirken "Bahçeli'yi ciddiye almıyoruz, o da Saray'dan talimat alıyor," ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 canlı yayınına katıldı.

Siyasi gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, AKPli Savcı Sayanın CHPdeyken A4 kağıtları üzerinde namaz kılıyordum açıklaması için Bahsettiği bina bu bina. Mescitimiz de var. Gelip namaz kılabilirdi. Saptırma, doğru değil, ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu, Erdoğanın 3. kez Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili tartışmaya da Bir hukuk devletinde olsak bunlar tartışılmaz. AİHM kararına uymam diyorsunuz. AYMnin kararını en alttaki mahkeme uygulamıyor. Bu tablo içerisinde bu tartışmalar sadece Erdoğana yarar. Erdoğana çıkacak diyecek ki Cumhurbaşkanlığıma engel çıkarıyorlar. Bu yüzden çıkar sandığı yapalım, ifadeleriyle değindi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İstanbul seçimlerinde, YSK 4 oy pusulasından 1i yanlıştır dedi. 4ünü iptal etmediler. Niçin? Erdoğandan izin alamadığı için. Türkiyede uygulanabilir bir anayasa yok. O nedenle Erdoğanın üçüncü kez aday olup olmayacağı entelektüel olarak tartışılabilir. Anayasayı ben de biliyorum ama nereye başvuracaksınız? Biz bu gerçekten yola çıkarak diyoruz ki: Sandığı getir. Milletin hakemliğine başvuracağız. Korkma, sandığı getir diyoruz. Bugün olmazsa yarın bu sandığı getirecek.

Bahçelinin konu hakkındaki yorumlarını da değerlendiren CHP lideri, Bahçelinin şöyle bir özlemi var: CHPnin kendisini hedef almasını istiyor. Biz oradan kaçınıyoruz, ciddiye almıyoruz. Bahçeliyi ciddiye almıyoruz, o da Saraydan talimat alıyor. Bahçeli de biliyor ki Anayasa değişmeden Erdoğanın aday olmayacağını biliyor. Değiştirsinler, güçleri yetiyorsa. dedi.

MUHALEFET PARTİLERİNİN BULUŞMASI

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında Hiç olmadığı kadar yargı bağımlı. Erdoğanın bir açıklaması bir kişinin mahkum edilmesi için yeterlidir. Birçok örnek gösterebiliriz. Yargı bağımsız değil. Herkes çekiniyor, korkuyor yargıçlar da dahil. Tabi içinde namuslu insanlar da var. Hala hukukun üstünlüğünü savunan hakimler var. Böyle savcılar da var. Ama müthiş bir dejenerasyon var. ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin liderlerinin hafta sonu yapacağı buluşmaya da değinen Kılıçdaroğlu, Çankayada bir yerde yapacağız. Bir yuvarlak masanın etrafında oturacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin kamuoyuna duyurulması lazım. Oturup, karar alacağız. 6 lideri de buluşturan demokrasi talebidir, yapılan harcamaların hesabının vatandaşa verilmesidir. Diğer partilerin de taleplerini de liderler açıklarlar. Ben de açıklamaları takip ederim. Bugünden bir şey söylemem doğru değil. Türkiyede elektrik zamları var. Doğal olarak bu da tartışılabilir. İkinci adım ne olmalı? Bunlar konuşulabilir. Sorunsuz hiçbir alanımız yok. Sorunlar çözüleceğine daha da derinleşiyor. Bugün de söyledim mutfaklarda yangın var diyorduk, artık her odada yangın var. İnsanlar artık televizyon ışığında oturmaya başladılar. Bu tablo karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Bir araya geldiğimizde ekonomi de konuşuluyor, dedi.

Son güncelleme: 20:51 08.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı