• Turkhane Logo

Karamollaoğlu: Berat Albayrak Aileden Sorumlu Bakan olsun

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Berat Albayrak’ın ekonomiye maliyeti 100 milyar dolar. İstifa etsin, illa bakan olacaksa Aileden Sorumlu Bakan olsun.”

10:55 14 Mart 2019 Perşembe
Karamollaoğlu: Berat Albayrak Aileden Sorumlu Bakan olsun
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Berat Albayrak’ın ekonomiye maliyeti 100 milyar dolar. İstifa etsin, illa bakan olacaksa Aileden Sorumlu Bakan olsun.”

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın kendilerini Millet İttifakı içerisinde gizlice yer almakla suçladığı sözlerine sert cevap verdi. Karamollaoğlu, “Sayın Erdoğan’ın şahsımı hedef alarak söylediği gerçek dışı ifadeleri şiddetle kınıyorum. Bugün çelişkili ve dengesiz bir iktidarla karşı karşıyayız. Erdoğan cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş bir biçimde istediğini söyleme hakkını kendisinde görüyor” dedi.

AHZAP SURESİ İLE CEVAP VERDİ

Erdoğan’a AKP genel başkanı sıfatı ile hitap eden Karamollaoğlu, “Kardeşim Sayın Erdoğan’ın bir zamanlar önem verdiğine inandığım Âyetleri hatırlatmak istiyorum. Ve özel bir cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Cenab’ı Hak buyuruyor ki; “Ey îmân edenler! Allah’tan korkun ve doğru söz söyleyin!” (Ahzâb, 70) oy daha kaybetmeyeyim telaşıyla bu kadar yalana ve iftiraya başvurulmasına hayret ediyorum. Bu hale Acıyarak üzülüyorum. Üzülerek acıyorum.” diyerek yantı verdi.


EKONOMİ, ADALET, SİSTEM TIKANDI

Karamollaoğlu iktidara yönelik olarak ise “İktidar gelinen noktada, ekonomide tıkandı, adalette tıkandı, eğitim sisteminde tıkandı, dış politikada tıkandı. Artık ortaya koyabilecekleri ne bir projeleri ne de çözüm önerileri var. Bu sebeple gece gündüz beka probleminden bahsediyorlar. Ellerinde kalan son argüman beka problemi!” eleştirilerini yöneltti.

DAMADIN EKONOMİYE MALİYETİ 100 MİLYAR DOLAR

Karamollaoğlu açıklamasına şu sözlerle son verdi: “2018 çeyreği itibariyle büyüme -3, yıllık yüzde 2.6 oldu. 2018 de kişi başı gelir 2008 seviyesine düşerek 9.632 dolar oldu. Yani bu demek oluyor ki son 10 yıl boşa gitti. Bakınız damat Berat Albayrak’ın ekonomiye maliyeti 100 milyar doları geçti. Ekonomi de sorunların çözülmesi için öncelikle ilgili bakanın istifa etmesi gerek. Veya ille de bir bakanlık verilecekse Aileden sorumlu Devlet Bakanı yapılsın.”

Son güncelleme: 10:55 14.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı