• Turkhane Logo

Kanal İstanbul arsaları: Parası olan nereden ne alacaksa alır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emir'nin annesinin Kanal İstanbul güzergâhında 44 dönüm arazi aldığı iddialarını yalanlarken, "Bu da benim konum değil," dedi.

18:10 17 Ocak 2020 Cuma
Kanal İstanbul arsaları: Parası olan nereden ne alacaksa alır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emir'nin annesinin Kanal İstanbul güzergâhında 44 dönüm arazi aldığı iddialarını yalanlarken, "Bu da benim konum değil," dedi.





Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında konuştu. Erdoğan gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine verdiği mektuba ilişkin soruya, “Açıklama doğru olmaz.” diye yanıt verdi. Erdoğan Kanal İstanbul projesinde kararlı olduklarını da bir kez daha yineledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Berlin’de yapılacak Libya konferansına ilişkin,  “(İdlib’e saldırı) rejimin ateşkesle alakalı adıma uymadığının açık ispatı. Pazar günü Berlin’de olacağız. Bu konuları Putin ile etraflıca ele alacağız. İdlib’deki gelişmeler sıkıntı verici,” dedi.

“KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Erdoğan, bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece İdlib deyip geçemeyiz kuzeye doğru koridorda sıkıntı var. 3 askerimiz şehit oldu. Bunu karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz. İdlib’de 20’ye yakın sivil vatandaş şehit edildi. Bahane her zaman hazır, terör örgütleri orada şunu yapıyor bunu yapıyor. Hepsi yalan. Kocasını kaybetmiş bir anne orada çadırların altında yer bulmaya çalışıyor, bunlar sivil. Berlin Libya ağırlıklı gibi görünse de İdlib konusunu da gündeme getirmeyi düşünüyorum.”

General Hafter ile ilgili ise Erdoğan, “Bu adam (Hafter) güvenilir bir adam değil. Trablus’u bombalamaya devam ettiler. Berlin’de bunu açıkça göreceğiz. Temenni ederim ki verdikleri sözlerin arkasında dururlar,” diye konuştu.

“KİŞİYE ÖZEL MEKTUBU AÇIKLAMAM”

Erdoğan gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine verdiği mektuba ilişkin soruya da yanıt verdi.

Erdoğan bu soruyu yanıtlarken Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned’in Kanal İstanbul güzergâhında 44 dönüm arazi aldığı iddialarını yalanladı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu mektup gizli bir mektup. Kendisi bir açıklama yaptı mı yapmadı bilmiyorum. Size anlattıklarından farklı şeyler var içinde. Kişiye özel bir mektupsa bunu açıklamam doğru olmaz. Gündemde olan bir konu olması nedeniyle söyleyeyim. Kanal İstanbul bu şahsın konusu değil, bizim konumuz. Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, örneğin yurtdışından şu kadar bir yeri var vs… Hanımefendinin burada yeri yok, yalan. CHP’liler buradan yer kapatıyor diye haberler de var. Bu da benim konum değil. Parası olan gider nereden ne alacaksa – satıcısı bellidir, alıcısı bellidir – alırsa alır. Ülkemizde biz yasal düzenlemeler yaptık. Yabancılara biz bu arazilerimizin satışlarını açtık. Bizim derdimiz Kanal İstanbul ile dünyaya bir ders veriyoruz. Biz de şimdi çevremizi tehdit eden Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı kendimiz bir kanal yapıyoruz. Bu Kanal İstanbul’a farklı bir güzellik getirecek. İki yakasıyla faklı bir projelendirmeyle İstanbulumuz güzellik kazanacak. Biz Kanal İstanbul’da kararlıyız. Finansman konusunda da ciddi bir arayış söz konusu değil. Adımımızı atıp açıklamayı yapacağız.”

Son güncelleme: 18:10 17.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı