• Turkhane Logo

İyi Parti'den Balıkesir seçim sonuçlarına itiraz

İyi Parti, Balıkesir'deki seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

19:08 05 Nisan 2019 Cuma
İyi Parti'den Balıkesir seçim sonuçlarına itiraz
İyi Parti, Balıkesir'deki seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

31 Mart seçimlerde, resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Cumhur İttifakının adayı Yücel Yılmaz yüzde 47.78, Millet İttifakının adayı İsmail Ok ise yüz 46.50 oy almıştı.

Balıkesir Adliyesine giden CHPnin seçimlerde desteklediği İyi Partinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna ve partililer, İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçelerini verdi.

Cumhuriyette yer alan habere göre, Tuna, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce İl Seçim Kuruluna 5 ilçe için müracaat ettiklerini, bugün de 10 ilçe için daha itiraz dilekçelerini sunduklarını söyledi.


Milli iradenin sandığa tam yansımadığını düşündükleri için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Tuna, 16 ilçede ilçe seçim kurullarına yaptığımız itirazlarımız reddedildiği için daha önce 5 ilçemiz için itiraz yapmıştık, bugün de 10 ilçe için daha başvurularımızı yaptık. 15 ilçede oyların tamamının tekrar sayılmasını istiyoruz. Ankara ve İstanbulda hak, hukuk ve adalet nasıl işliyorsa Balıkesirde de aynı şekilde işlemesini istiyoruz diye konuştu.

İsmail Oka verilen her oyun peşinde olduklarını dile getiren Tuna, Bununla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. AK Partinin diğer illerde itirazlarını kabul eden seçim kurullarının Balıkesirde de aynı şekilde davranmasını bekliyoruz şekline konuştu.

Ok da Balıkesir halkının iradesinin yansıması için mücadele verdiklerini vurgulayarak, Vicdan sahibi herkes adaletin, Balıkesir halkının iradesinin yansımasını istiyor. Bu konuda ciddi bir şaibe var. ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 19:08 05.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı