• Turkhane Logo

İstanbul Emniyetinde kıyım: Soylu, Berat Albayrak’a yakın ekibi tasfiye etti

Mustafa Çalışkan’ın görevden alınmasının ardından İstanbul Emniyetinde 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.

13:25 10 Temmuz 2020 Cuma
İstanbul Emniyetinde kıyım: Soylu, Berat Albayrak’a yakın ekibi tasfiye etti
Mustafa Çalışkan’ın görevden alınmasının ardından İstanbul Emniyetinde 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yeri değiştirildi.



Berat Albayrak’a yakın ekibin Soylu tarafından tasfiyesi olarak değerlendirildi.

Müdür değişikliğiyle ilgili listede eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın etkili olduğu belirtildi.


Geçtiğimiz ay AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanmış, yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirilmişti

MÜDÜRLERE SÜRGÜN GÖREVLER

Zafer Aktaş’ın göreve başlamasının üzerinden 1 ay geçmeden İçişleri Bakanlığı kararı ile İstanbul’da görev yapan ve Mustafa Çalışkan’ın ekibinden oldukları belirtilen 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. 4 il müdür yardımcısı polis meslek yüksek okulu ve polis eğitim merkezinde görevlendirilirken, çok sayıda şube müdürü ise çeşitli illere “sürüldü.” Görevden almalarda eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın etkisi olduğu öne sürüldü.

EMNİYET’TEKİ DEĞİŞİKLİĞE ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN TEPKİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılan değişikliğe AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı, Berat Albayrak’a da yakın isimlerden biri olan Mustafa Doğan İnal sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İnal, “Lüftefen zor zamanda dimdik mücadele eden insanları kırıp dökmeyin” ifadesini kullandı. İnal, mesajında görevden almalara şöyle tepki gösterdi: “17/25 Aralık’ın ilk günleri, her şey karmakarışık… FETÖ’cüler her şeyi geri getirilemez şekilde silmişler. İstanbul Bilişim Şube Müdürü F.O.K., uzun uğraşlar sonucu FETÖ’cülerin ‘dönemin başbakanı’ yazan fezlekesini buldu. Hep gayretli çalıştı. Ödül olarak bugün Diyarbakır’a gönderilmiş. Birçok kişi de aynı şekilde sanki bir hükümet değişikliği olmuş gibi doğuya gönderilmiş. Ben vefa duygumun gereği ve o günleri birlikte yaşadığım bu insanların emeklerine saygı için hakkı söyleyeceğim. Lütfen zor zamanda dimdik mücadele eden insanları kırıp dökmeyin” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞKAN İLE SOYLU’NUN ARASI AÇIK İDDİASI

Cumhuriyet’in haberine göre, eski İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arasının “açık olduğu” iddia ediliyor. Ekim 2017’de Süleyman Soylu’nun oğlunun içinde bulunduğu otomobil, İstanbul’da Yunus ekipleri tarafından durdurularak aranmış, Soylu’nun aradığı İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın ise telefonlara çıkmadığı ileri sürülmüştü. Ayrıca makamında intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın ölümüyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmada da Süleyman Soylu’nun adının geçtiği iddia ediliyordu. Yaşanan bu durumun, ‘Pelikancıların Soylu’ya yönelik hamlesi’ diye yorumlanırken, Soylu’nun bu nedenlerle Çalışkan’ı geçmişte görevden almak istediği, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edemediği öne sürülmüştü.

Son güncelleme: 13:25 10.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı