• Turkhane Logo

Erdoğan’dan geri adım: Bahçeli ile görüştü, 50+1 rafa kalktı

16:00 30 Kasım 2023 Perşembe
Erdoğan’dan geri adım: Bahçeli ile görüştü, 50+1 rafa kalktı





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. 50+1 tartışmalarının gölgesinde gerçekleşen görüşmede iki ismin, “Cumhur İttifakı’nda bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” öğrenildi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 50+1 tartışmalarının gölgesinde dün Ankara’da gerçekleştirdikleri sürpriz görüşmede aralarında kriz olmadığı konusunda görüş birliğine vardıkları belirtildi.



“Yüzde 50+1 partileri yanlış yollara sevk ediyor” diyen Erdoğan ile “Sistemin temeli, muhtar seçmiyoruz” karşılığını veren ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Saray’da bir araya geldi. İki liderin “Cumhur İttifakı’nda bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” öğrenildi.



Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, görüşmede, cumhurbaşkanı seçimi için geçerli olan yüzde 50 + 1 kuralı ile ilgili iki liderin “bu tartışmayı rafa kaldırdığı ve yüzde 50 + 1 ile ilgili Cumhur İttifakı arasında bir krizin olmadığı yönünde görüş birliğine vardıkları” iddia edildi.



Ayrıca iki liderin görüşmesinin ana gündemini 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerdeki işbirliğinin oluşturduğu belirtilirken, Erdoğan ile Bahçeli’nin, AKP ve MHP heyetlerinin yerel seçimlerdeki işbirliği ile ilgili çalışmalar üzerinden değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Son güncelleme: 16:00 30.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı