• Turkhane Logo

Kadirov'un sağlık durumu kötüye gidiyor: Koltuk savaşı başladı, işte 4 senaryo

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Moskova'nın en güvendiği isimlerin başında gelen Çeçen lider Ramzan Kadirov hakkında dikkat çekici bir iddia ve yol haritası geldi...

11:06 28 Nisan 2024 Pazar
Kadirov'un sağlık durumu kötüye gidiyor: Koltuk savaşı başladı, işte 4 senaryo
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Moskova'nın en güvendiği isimlerin başında gelen Çeçen lider Ramzan Kadirov hakkında dikkat çekici bir iddia ve yol haritası geldi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin en güvendiği isimlerin başında gelen Çeçen lider Ramzan Kadirovun (47) sağlık durumuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı... Almanyanın çok okunan gazetelerinden Bildin Rus medyasına dayandırdığı haberde, Kadirovun geçen yıl yaşadığı sağlık sorununun çok ciddi olduğu öne sürüldü.

71 yaşındaki Putinin en güvendiği isimlerden biri olan Kadirovun sağlık durumu ile ilgili Rus muhalif medyası Novaya Gazetanın hazırladığı haberde Çeçen liderin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. 2023 yılının Eylül ayında akut akciğer yetmezliğinden hastaneye kaldırıldığı belirtilen Kadirovun sağlık durumunun yakın çevresi tarafından endişe yarattığı da duyuruldu. Kadirovun akciğerlerinin yanı sıra pankreas ve böbrek sorunları yaşadığı da belirtildi.  

Rus gazetesi, Kadirovun sağlık sorunu Kremlin için büyük bir siyasi risk olarak yer alıyor ve Çeçenistanda ani bir görev değişimi olması durumunda senaryolar hazır yorumuna da yer verdi. Kadirovun ölmesi durumunda bölgede iktidara geçmek için çatışmalar yaşanabileceği belirtilirken binlerce Çeçen askerin geçen yıl Wagner paralı askerleri gibi Moskovaya başkaldırma ihtimalinin de gerçekleşebileceği duyuruldu.


İŞTE KADİROVUN YERİNE GEÇEBİLECEK 4 KİŞİ

Kremlin yönetiminin güçlü ve sadık bir lider arayışında olduğu belirtilirken bazı isimler de gündeme geldi...

Rus medyası Kadirovun en büyük oğlu Ahmetin yönetimin başına geçebileceğini iddia etti. Novaya Gazeta, Ahmetin Mart ayında Putin ile Kremlinde görüştüğünü ve o dönemde Kadirovun ailesinin sıradaki lideri olarak tanıtıldığını yazdı.

Öte yandan bir diğer seçenek ise Kadirovun üçüncü oğlu Adem... Ademin kendisini İslamın koruyucusu olarak tanıttığı ve Eylül ayında Kuran-ı Kerimi yakmakla suçlanan bir adamı dövdüğü görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

Kadirovun yerine geçme ihtimali bulunan bir diğer kişi ise Kadirovun sağ kolu olarak bilinen Muhammed Daudov... Çeçen parlamentosunun sözcüsü olarak görev yapan 44 yaşındaki Daudov, problem çözücü biri olarak biliniyor. Novaya Gazeta, Daudovun Ukrayna savaşına askerleri gönderen isim olduğunu yazdı.

Öte yandan Kadirovun yerine geçebileceği konuşulan bir diğer isim ise 54 yaşındaki Adam Delimkhanov oldu... Rus parlamentosunda Çeçenistandan sorumlu vekil olarak görev alan Delimkhanovun Kremlin ile yakın bağı olması da ona avantaj sağlıyor. Interpol, 2009dan beri cinayet şüphelisi olarak Delimkhanovu arıyor.

Son güncelleme: 11:06 28.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı