• Turkhane Logo

Erdoğan: "Yargının vereceği karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir"

Erdoğan, Ordu'dan yaşanan VIP tartışmasına ilişkin "Yargının vereceği karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir." diye konuştu.

20:50 19 Haziran 2019 Çarşamba
Erdoğan:
Erdoğan, Ordu'dan yaşanan VIP tartışmasına ilişkin "Yargının vereceği karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir." diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 4 gün kala çalışmalarını hızlandırdı. Gün içinde Sancaktepede miting yapan Erdoğan, mitingin ardından Kral FMle birlikte 15 ulusal ve 200 yerel bölgesel radyodan ortak canlı yayınlanan radyo programına konuk oldu. İstanbul seçimlerine ilişkin propaganda yapan Erdoğan, programdaki konuşmasında Bugün yine Ahmet Kaya ile ilgilii böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kayanın topraklarımıza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her şeyi yaparız. dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine değinen Erdoğan, İstanbul seçimleri neden iptal edildi? sorusu üzerine şöyle devam etti:

Burada iki tabir kullanacağım. Bunlardan biri hukukidir, diğeri siyasidir. Siyasi olan, oylar çalınmıştır. Çalındığı için bu seçimlerin tekrarı noktasında AK Parti olarak Yüksek Seçim Kuruluna bunu götürmek durumunda kaldık. Çünkü bu sandıkların yüzde 10u adil bir şekilde sayılmış yüzde 90 maalesef sandık kurullarındaki yolsuzluklarla usulsüzlüklerle ne yazık ki bu safhaya gelmiştir. Usülsüzlük nedir? noktasına gelince burada da özellikle sandık kurullarında, mesela sandık tutanakları sandık başına gelince kurul tarafından imzalanmaz. Sandık kurulu üyeleri oyları sayar, oyları saydıktan sonra bunu imza altına alırlar. Şimdi buradan bir çok sandıkta ne yazık ki sandık kurulu üyelerinden imzalar peşinen alınmış ama gel gör ki sayım meselesine gelince orada sandık kurulunun başındaki kişiler, bu tutanaklara istedikleri rakamları koymak suretiyle işi neticeye bağlamışlar.


YARGI İMAMOĞLUNUN ÖNÜNÜ KESEBİLİR

(Ordu-Giresun Havalimanındaki olay) İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlunun) önünü kesebilir.

Son güncelleme: 20:50 19.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı