• Turkhane Logo

Ege’deki faciadan sağ kurtulan 11 kişi taburcu oldu

Yunanistan’ın Oinousses Adası açıklarında Cuma gecesi alabora olan tekneden sağ kurtarılan 11 kişinin hastanedeki tedavileri tamamlandı. Yakalanan bir kaçakçı ise polis ifadesinin ardından savcılığa gönderildi.

17:02 29 Eylül 2019 Pazar
Ege’deki faciadan sağ kurtulan 11 kişi taburcu oldu
Yunanistan’ın Oinousses Adası açıklarında Cuma gecesi alabora olan tekneden sağ kurtarılan 11 kişinin hastanedeki tedavileri tamamlandı. Yakalanan bir kaçakçı ise polis ifadesinin ardından savcılığa gönderildi.

Bold Medyanın haberine göre; Yunan devlet televizyonu ERT, alabora olan tekneden sağ kurtulan 11 kişinin taburcu olduklarını ve sağlıklarının iyi olduğunu duyurdu. Türkiye’deki baskı ve zulüm nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda bırakılan 11 kişinin, kazaya ilişkin yürütülen ön soruşturma kapsamında ifadeleri alınacak. Bu kişiler daha sonra siyasi iltica başvurusu yapacak.

KAÇAKÇI SAVCILIĞA ÇIKARILDI

ERT, sağ kurtulan 12. kişinin 5 metrelik tekneyi kullanan 40 yaşlarındaki kaçakçı olduğunu bildirdi. Dün Sahil Güvenlik Komutanlığında tamamlanan ifade işleminin ardından kaçakçının Sakız Adası Savcılığında sevk edildiği aktarıldı.


/

YUNAN MEDYASININ İLGİSİ SÜRÜYOR

Bu arada Yunan yazılı ve görsel medya organları, Cuma günü meydana gelen kazaya ilişkin detaylı haberleri, hayat hikâyeleri eşliğinde aktarmaya devam ediyor. Gazetelerin ilk sayfadan okurlarına duyurduğu haberlerde Erdoğan rejiminden kaçanların güvenli liman olarak gördükleri Yunanistan’a sığınmak için zorlu ve tehlikeli bir yolculuğu göze almaktan başka tercihlerinin bulunmadığı vurgulanıyor.

ANTENNA 1 KANALI ANA BÜLTENDE SÖYLEŞİ YAYINLADI

Gelişmeyi yakından izleyen ülkenin önde gelen televizyon kanallarından Antenna 1, kurtulanların hayat hikâyelerini ana haber bültenine taşıdı. Yusuf Deniz’in Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden okul arkadaşıyla yapılan söyleşi ekrana geldi. Yusuf Deniz’in ailesinin tamamının kurtulanlar arasında bulunduğu ifade edilen söyleşide, Deniz’in Yard. Doç. olduğu, 672 sayılı KHK ile ihraç edildiği belirtildi.

ERT: KAZA GECE YARISI OLMUŞ

Devlet Televizyonu ERT, dün öğlen haberleri kuşağında, Sakız Adası muhabirinden kazaya ilişkin son gelişmeleri aldı. Muhabirin aktardığı bilgiye göre biri kaçakçı 19 kişinin içerisinde bulunduğu tekne, Perşembe gece yarısı alabora oldu. Cuma sabahı saat 10.30 sularında FRONTEX devriye teknesi tarafından bulunana kadar yolcular saatlerce suda kurtarılmayı bekledi. ERT, 5 metrelik tekneyi kullanan ve kaçakçı olduğu belirtilen bir kişinin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ifadesinin alındığını ve gün içerisinde savcılığa sevk edileceğini aktarmıştı.

FACİA, GAZETELERİN İLK SAYFASINDA

Elevtheros Tipos, Efimerida ton Sintakton, Avgi ve Naftemboriki gibi ülkenin önde gelen gazeteleri, tekne faciasını ilk sayfadan okurlarına duyurdu. Haberlerde hayatını kaybeden çocuk ve kadınlar ile hayata tutunanların, Erdoğan rejimi altında yaşamlarını sürdürme şansı kalmadığı için Ege’de tehlikeli bir yolculuğa çıkmak zorunda kaldıkları yorumunda bulundu

GÜVENLİK TEDBİRLERİ SÜRÜYOR

Hayatını kaybeden 7 kişinin tutulduğu morg çevresinde olağanüstü güvenlik tedbirleri sürüyor.

Bold Medya

Son güncelleme: 17:02 29.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı