• Turkhane Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliam görüntülerini seçim mitinginde izletti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tekirdağ’da düzenlediği mitingde Yeni Zelanda’daki 49 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin görüntüleri izletti.

17:00 16 Mart 2019 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliam görüntülerini seçim mitinginde izletti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tekirdağ’da düzenlediği mitingde Yeni Zelanda’daki 49 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin görüntüleri izletti.

/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Tekirdağ’da düzenlediği seçim toplantısına katıldı.

Katliama ilişkin görüntüleri provokasyona hizmet etmemek amacıyla birçok site ve sosyal medya platformları, videoyu yayından kaldırmıştı. Erdoğan’ın katliam görüntüleri üzerinden seçim propagandası yapması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.


FACEBOOK VE TWİTTER VİDEOYU YAYINDAN KALDIRDI

49 kişiyi öldüren ve 28 kişi yaralayan Brenton Tarrant’ın facebook üzerinden yaptığı katliama ilişkin canlı yayın görüntüleri tüm dünyada infiale neden oldu. Yeni Zelanda’daki Al Noor Camisi yönelik saldırı anının canlı olarak yayımlanması Facebook’u eleştirilerin odağına koymuştu.

Facebook katliam anına ait görüntüleri sakıncalı bularak yayımdan kaldırmıştı. Twitter’da provokasyonlara alet olmamak amacıyla görüntüleri sosyal medya ağından sildi.


/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Tekirdağ’da yaptığı mitingte Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamın görüntülerini kurdurduğu platformda vatandaşlara izletti.

“Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda’da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş.” diyen Erdoğan, “Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması’nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş.” şeklinde konuştu.

“”İstanbul’a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire?” diye seslenen Erdoğan, “Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor?” dedi.

“BUNLARIN HEDEFİ TÜRKİYE’DİR, RABİADIR”

Konuşmasına devam eden Erdoğan, “İstanbul’a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor. Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda’dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan… Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil.” dedi.

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şoku sürerken Avustralyalı Queensland Senatörü Fraser Anning, artan Müslüman göçüne bağlayınca tepki toplamıştı. Senatörü eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da senatörle aynı şeyleri söylediğini iddia etti.

Yeni Zelanda’daki vahşeti lanetlerken olayı kendine bağlayan Erdoğan, “Bugün Erdoğan’a saldırılıyorsa bunun sebebi; güçlenen Türkiye’dir.” ifadelerini kullandı. “Bunların derdi Erdoğan, AK Parti ya da Cumhur İttifakı değildir.” diyen Erdoğan, “Doğrudan doğruya Türkiye’dir, Türk milletidir, Rabiadır” şeklinde konuştu.
 

Son güncelleme: 17:00 16.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı