• Turkhane Logo

Aydınlık yazdı: Berat Albayrak’ın sayılı günleri kaldı

AKP’de gündemde olan olası kabine değişikliğine ilişkin siyaset kulisleri son günlerde hareketli.

12:54 14 Eylül 2019 Cumartesi
Aydınlık yazdı: Berat Albayrak’ın sayılı günleri kaldı
AKP’de gündemde olan olası kabine değişikliğine ilişkin siyaset kulisleri son günlerde hareketli.



Kulislerde dolaşan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere altı bakanlıkta revizyona gidileceği belirtiliyor. 

Vatan Partisi’nin yayın organı olan Aydınlık gazetesi de bugünkü haberinde Bakan Berat Albayrak’ın günlerinin sayılı olduğunu yazdı.


Aydınlık gazetesi haberinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın son dönemde göz önünde olmayışına dikkat çekti. Aydınlık’ın Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre Bakan Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı binalarına birkaç haftadır gitmediği öğrenildi. İstanbul’da danışmanları ile yaptığı toplantıların da sıklığının azaldığı belirtiliyor.

Bakan Albayrak’ın bakanlığı yönetirken Bakan Yardımcılarını bile devre dışı bıraktığı, danışmanlarının bakanlık ve bağlı kurumlar üzerinde söz sahibi olduğuna yönelik çıkan haberleri hatırlatan gazete, haberinde “Göreve geldiği günden bu yana Albayrak dönemini eski dönemlerden ayıran en önemli özelliğin, hem Hazine hem Maliye kökenli bakanlık yöneticileri ile çok sınırlı iletişimde olması, bakanlık kadrolarını karar süreçlerinden uzak tutması olduğu belirtiliyor. Bakan yardımcılıklarına yapılan atamaların da bu kopukluğu artırdığı ifade ediliyor” ifadelerini kullanıyor.

Haberde, Bakan Albayrak’ın bakanlık iş ve faaliyetlerinden uzak durmasının sonuçlarından birinin de organizasyon ve insan kaynakları konularında bitmek bilmeyen yapbozlar olduğu belirtiliyor. Buna göre Hazine ve Maliye gibi köklü kurumlar ile Merkez Bankası gibi kurumsal hafızanın kritik önemde olduğu yapılar altüst ediliyor.

Bakan Albayrak’ın son dönem faaliyetlerinin sayıları gittikçe azalan Twitter mesajları ile sınırlı kaldığı belirtilen haberde “Mesajlarında yeni bir içerik ve söylem yer almadığı gibi enflasyona ilişkin değerlendirmeler ekonomistlere eleştiri konusu oluyor” denildi. 

Haberde yer verilen bir başka iddia ise Bakan Albayrak’ın göreve geldiği ilk günden itibaren geliştirdiği yaklaşımla ilgili. Albayrak’ın kendisini finansal piyasaları çözmüş, Hazine tecrübesi olan, oyunları bozma kudretine sahip bir bakan olarak konumlandırdığı ifade ediliyor.

Albayrak’ın bakanlıkla ilgili görüş ve tasarruflarının çok sınırlı olması nedeniyle bakanlık yerleşkelerinde çalışmayı gereksiz bulduğuna yönelik iddiaların Ankara kulislerinde konuşulduğu belirtiliyor.

 

Son güncelleme: 12:54 14.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı