• Turkhane Logo

Akşener: Bu kadar bütçe açığı, partili cumhurbaşkanlığının iflasıdır

Meclis'teki bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından ilk grup toplantısında konuşan Akşener, 2021 yılı bütçesi için, "cumhurbaşkanlığı sisteminin iflasının bütçesidir" yorumunda bulundu.

12:27 22 Aralık 2020 Salı
Akşener: Bu kadar bütçe açığı, partili cumhurbaşkanlığının iflasıdır
Meclis'teki bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından ilk grup toplantısında konuşan Akşener, 2021 yılı bütçesi için, "cumhurbaşkanlığı sisteminin iflasının bütçesidir" yorumunda bulundu.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’teki bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. 2021 yılı bütçesini eleştiren Akşener, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin iflas ettiği yorumunda bulundu. Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Hep uyardık. ‘Diplomasi kurumsal bir disiplinle yürütülmelidir’ dedik. ‘Eşi dostu büyükelçi yapmakla bu işler yürümez, işi ehline, liyakatli kadrolara bırakın’ dedik. ‘Büyükelçilik, şahsa sadakatin karşılığında dağıtılacak bir ödül değil, tecrübe isteyen, ilim-irfan isteyen kıymetli bir makamdır’ dedik. Dinlemediler. Bildiklerini okumaya devam ettiler. Nitekim, bugün geldiğimiz noktada; Amerika Birleşik Devletleri’nin, S-400’ler nedeniyle aldığı yaptırım kararı, İşte bu vizyonsuzluğun sonucudur. Bizim için milli bir mesele olan İdlib’deki gözlem noktalarımızın, iktidar ve küçük ortakları tarafından, sessizce terkedilmiş olması, işte bu beceriksizliğin sonucudur.”


“KENDİLERİNE BALLI BÖREK, VATANDAŞA KURU EKMEK”

“2021’de en çok ne yaptınız diye size sorsalar cevap; tasarruf yaptık olurdu. Hepimiz tasarruf yapmak zorunda kaldık. Benim de 2021 yıl bütçesinden en büyük beklentim oydu, tasarruf. Millet tasarruf ediyorsa hükümetin de tasarruf etmesi gerekir. 83 milyon tasarruf ederken, hükümetin yaptıklarından vazgeçeceklerini ümit ettim. Hey hat, olmadı utanmadılar. 2021 yılı bütçesinin özeti şudur, kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek. Yazıklar olsun hepinize.”

“Böyle bir bütçeyi şirket genel müdürü masaya koysa, kulağından tutup kapıya koyarlar. Hedeflenen bütçe açığı 245 milyar lira, yani bütçenin yüzde 18’i kadar açık var. Ayıptır. İktidarın hedeflediği bütçe açığı 245 milyar lira ama mesela son 6 aydaki görev zararları 3.4 milyar lirayı bulan bütçeye temettü yazılmış.”

“SEFADAN GERİ ADIM ATMIYORLAR”

“Peki neden bu kadar büyük bütçe açığı var? Tarıma destek verdiler de ondan mı oluşuyor, işsize hibe yaptılar ondan mı oluşuyor. Hayır. Çünkü sürdükleri sefalarından bir adım geri atmıyorlar da ondan. Sizi değil, eşi dostu yandaşı düşünüyorlar da ondan oluyor. 2021 yılı bütçesi milletimizin derdine derman olmayacak, tam tersi sırtındaki yükü artıracak.”

“Bu bütçe içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan bir Saray bütçesidir. Bu bütçe partili cumhurbaşkanlığı sisteminin iflasının bütçesidir. ‘Beş müteahhitten ne istiyorsunuz’ diye soruyorlar. Asıl sorulması gereken, onların bizden ne istediğidir. Bu beşli, milletin hazinesinden 30 milyar lira ödenecek olan utanmaz beşli.”

Son güncelleme: 12:27 22.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı