• Turkhane Logo

AKP’liler ‘Mossad ajanı’ ilan etmişti: Babalarının Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybettiği ort

13:50 07 Nisan 2024 Pazar
AKP’liler ‘Mossad ajanı’ ilan etmişti: Babalarının Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybettiği ort





İstanbul’daki İsrail protestosunda Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün iki kızı da gözaltına alındığı ortaya çıktı.



Taksim’de Türkiye ile İsrail arasında ticaretin durdurulması için eylem yaparken ters kelepçe vurularak gözaltına alınanlar arasında 2010 yılında Mavi Marmara gemisinde Gazze’ye giderken İsrail askerleri tarafından öldürülen Cengiz Akyüz’ün kızları Beyza ve Erva Akyüz’ün da olduğu belirtildi.



AKP’LER MOSSAD AJANI İLAN ETTİ



Taksim’de İsrail ile ticaret protesto eden gruba polis önce şiddet uygulamış ve ardından ters kelepçe ile gözaltına almıştı.  Elleri kelepçelenen kişilere polisin şiddet uyguladığı görüntülere kamuoyuna yansımıştı. Görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından devreye giren AKP’ye yakın hesaplar kızları mossad ajanı ilan etti.



‘BÜYÜK UTANÇ‘



Sosyal medyada dolaşıma girerken “Allah’ım bu ne büyük utanç!”, “Böyle bir final her hükümete nasip olmaz bravo!” tepkileri yağdı.



“Filistin İçin Bin Genç” isimli grubun çağrısıyla Taksim’de “İsrail ile ticarete dur de” sloganıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlemek isteyenlere polis çok sert müdahale etti, biri çocuk 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 38’i serbest bırakıldı.



“Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “İsrail’e kınama yetmez, ticareti kes” sloganları atan eylemciler ve ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı.



Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınan kişilerin devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddia etti. Kamuoyu baskısının artmasının ardından şiddet uygulayan iki polis memuru hakkında işlem yapıldığı açıklandı.



2010 yılından Mersin’den Gazze’ye yola çıkan gemiye İsrail askerlerinin saldırması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Son güncelleme: 13:50 07.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı