• Turkhane Logo

"Benim Suriyeli kardeşlerim"in durumu budur

Vicdansızlığın vardığı nokta... Dört yaşındaki Suriyeli Ali'yi devlet el birliğiyle öldürdü.

10:24 04 Ocak 2017 Çarşamba
Vicdansızlığın vardığı nokta... Dört yaşındaki Suriyeli Ali'yi devlet el birliğiyle öldürdü.

Antalyanın Muratpaşa İlçesinde  oturan İzzettin Ahmed, geçen pazar günü inşaatta çalışırken 3 çocuğundan Ali İzzettin Ahmedin aniden fenalaştığı haberini aldı. Hemen eve gelen İzzettin Ahmed, ateşi yükselen oğlunu kucağına alıp akşam saatlerinde tedavi ettirmek için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Acil servisten giriş yapan İzzettin Ahmed, çocuğun nüfus cüzdanı isteyen görevliye Suriyeli olduğunu, nüfus cüzdanı olmadığını söyleyince geri çevrildi.

NE YAPTIYSA NAFİLE
Buradan oğlunu Kepez İlçesindeki Sütçüler Devlet Hastanesine götüren İzzettin Ahmed, buradan da aynı gerekçeyle geri çevrilince, bu kez Güllük Caddesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesine geldi. Burada da İzzettin Ahmede aynı yanıt verildi. İzzettin Ahmed, son olarak oğlunu Demircikara Mahallesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürdü. Burada da kabul edilmeyen İzzettin Ahmed, oğlunu alıp eve gitti.

DÖRT HASTANENİN NÜFUS CÜZDANI YOK DİYE BAKMADIĞI ÇOCUK EVDE ÖLDÜ
İzzettin Ahmed eve getirip yatağına yatırdığı oğlunun başında beklerken uyuyakaldığını, saat 05.00 sıralarında uyandığında minik Ali İzzeti hareketsiz bulduğunu söyledi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibinin öldüğünü saptadığı Ali İzzet Ahmedin cenazesi adli tıpta yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığında toprağa verildi.

Oğlunun, götürdüğü 4 hastanenin de kabul etmediği için öldüğünü söyleyen ve şikayetçi olan İzzettin Ahmed, Oğlum Ali İzzettinin yüksek ateşi vardı. Çaresiz bir şekilde hastane hastane dolaştık, ancak nüfus cüzdanımız olmadığı gerekçesiyle hiçbir hastane kabul etmedi. Çaresiz eve döndük. Şimdi geride iki oğlum daha var. Onlar da aynı kaderi yaşarsa biz ne yapacağız. Çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Bunu sorun etmiyoruz da en azından tedavileri yapılsın dedi.

Son güncelleme: 10:24 04.01.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı