• Turkhane Logo

Meclis'te tansiyon yükseldi, Soylu salonu terk etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda tartıştı. Bakan Soylu komisyonu terk etti.

14:10 22 Kasım 2021 Pazartesi
Meclis'te tansiyon yükseldi, Soylu salonu terk etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda tartıştı. Bakan Soylu komisyonu terk etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

2022 yılı bütçesine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı komisyonda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede neler yapıldığını anlatırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoça dönerek, Ben konuşurken gülme dedi.

Soylunun sözlerinina ardından tansiyon yükseldi. CHPli, İYİ Partili ve HDPli vekiller ayağa kalktı. Bakan Soylu komisyonu terk etti. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara vermek zorunda kaldı.

SOYLUYU DUVAR İLE KARŞILADILAR
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesini sunan Soyluya, TİP Milletvekili Sera Kadıgil tarafından TİP milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal, Bahadır Özgür ve Timur Soykanın hazırladığı Duvar adıyla kitaplaştırılan rapor verildi.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM?
Komisyonda ayrıca, CHPli vekillerin masalarında 10 bin dolar alan siyasetçi kim dövizlerinin yer aldığı görüldü.



Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla iddianame hazırlanan Sedat Pekerin Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) yaptığı videolarda hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV yayınında, Mafyadan 10 bin dolar alan milletvekili var demişti. Soylu 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini ise açıklamamıştı

Öte yandan, kulislerde bu ismin AKPli Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.

Peker de videolarında Külünkle ilgili derneklere el altından para yolladığını itiraf etmişti. Peker, Külünke yakın isimlerle ilgili seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım demişti.

Son güncelleme: 14:10 22.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı