• Turkhane Logo

'İşe yaramayacağını, biliyorum ama Erdoğan'ı uyarmak isterim'

Gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi:

10:37 17 Ocak 2024 Çarşamba
'İşe yaramayacağını, biliyorum ama Erdoğan'ı uyarmak isterim'
Gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi:

T24 yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, MHP lideri Devlet Bahçelinin Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslanı eleştirirken kullandığı Acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini, feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyetinin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz ifadesini köşesine taşıdı.

Böylesine tam olarak dam üstünde saksağan vur beline kazmayı demek bir Anadolu geleneğidir. Şehitlerin dökülen kanları ve feryat figan eden anaların gözyaşlarıyla, AYMnin Can Atalay kararının ne alakası var? diye soran gazeteci, şöyle devam etti:

Bahçeli, AYM kararının uygulanmamasını ve Atalayın milletvekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararının TBMMde okunmasını da istiyor. TBMM Başkanının bu isteğe ne kadar dayanabileceğini bugünden söylemek zor.

Belki de Numan Kurtulmuşun dayanma gücünden daha çok Erdoğanın dayanma gücünden söz etmek daha doğru olabilir. Kurtulmuşun, Erdoğanın kararına itiraz edecek özgül ağırlığının olmadığını söylemek siyaseten yanlış olmaz.

KARAR VERECEK KİŞİ ERDOĞAN OLACAK
Bu kararı Erdoğan verecek ve büyük ihtimalle yerel seçime daha kısa bir zaman kala bunu yapacak ki kopacak gürültüyü kutuplaştırma için kullanabilsin. Kısacası, Yargıtay marifetiyle Anayasal düzene karşı kalkışılan darbenin yeni bir aşamaya geçmesine karar verecek kişi Erdoğan olacak.

Erdoğan, iktidarını borçlu olduğunu düşündüğü ortağının, 12 Eylüle giden süreçte hangi rolleri oynadığını, kimin değirmenine nasıl su taşıdığını hatırlayacak yaşta. İşe yaramayacağını, beni dinlemeyeceğini elbette biliyorum ama Erdoğanı uyarmak isterim ki ortağının kendisini sürüklemek istediği yol yol değil, çıkmaz sokak. (...)

Son güncelleme: 10:37 17.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı