• Turkhane Logo

İlhan Cihaner, CHP liderliğine adaylığını açıkladı

'Gelecek İçin Biz' grubunun lideri ve eski CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, ana muhalefet partisi liderliğine aday olduğunu duyurdu:

09:47 06 Temmuz 2023 Perşembe
İlhan Cihaner, CHP liderliğine adaylığını açıkladı
'Gelecek İçin Biz' grubunun lideri ve eski CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, ana muhalefet partisi liderliğine aday olduğunu duyurdu:

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlunun AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  karşısında ikinci turda yüzde 47,82yle kaybettiği seçimin ardından CHPde başlayan değişim tartışmaları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan gibi partinin önde gelen isimlerinin de destek verdiği çağrılara bugün bir isim daha katıldı: Sol kanadı temsil eden Gelecek İçin Biz grubunun lideri ve eski İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner.

Kurultayda genel başkanlığa aday olacağını duyuran Cihaner, Sözcü yazarı İsmail Saymaza yaptığı açıklamada eleştirilerini şöyle sıraladı:

Partinin dili muhafazakar milliyetçi dile döndü. AKP ve MHP iktidarının karşısına alternatif politik dille çıkmak yerine, Onlar gibi konuşmamız lazım denildi. İdeolojik bulamaca dönüştü CHP. CHP sağ bloka iltihak etti. Altılı Masa, sağın karşısına sağ ittifak olarak kuruldu.

Muharrem İnce süreci iyi yönetilemedi. Meral Akşenerin masadan kalkıp dönüşü soruna yol açtı. İki CHPli belediye başkanının cumhurbaşkanı adayı yapılması kafa karışıklığı yarattı. Cumhurbaşkanı adayı geç belirlendi. Aylarca CHPli üç aday yarıştırıldı. Hepsi birbirine karşı yıpratıldı.

SAHTE SOLCULUK BU
Cihaner, gazetecinin Daha solda bir CHP mi arzunuz? şeklindeki sorusu üzerine de Tabii. Sol, ittifakları öyle kurmaz. Laikliği görmezden gelemez. Eğitimden özelleştirme politikalarına cesur adımlar atar. Sol bir parti emek örgütleriyle organik bağlar kurar. Çevre mücadelesinin ana aktörü haline gelir. İş veren sendikası kuramaz. Cumhurbaşkanı adaylarını, siyasal İslamcılardan seçemez. Bir gün Deniz Gezmişi, bir gün Adnan Menderesi anarak solculuk olmaz. Sahte solculuk bu ifadesini kullandı.

Bu noktada Kılıçdaroğlunun sıklıkla yola devam mesajları verdiğini belirtmekte fayda var.

Son güncelleme: 09:47 06.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı