• Turkhane Logo

Gizli kırmızı dosyalar her an açılabilir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

13:42 13 Aralık 2019 Cuma
Gizli kırmızı dosyalar her an açılabilir
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu, Merkez Partisinin kuruluş müracaatını yapan ve kurucular heyetini açıklayan Ahmet Davutoğlunun yakın bir isme atıf yaparak çarpıcı bir iddiada bulundu. 
Uğurluoğlu bugün yayımlanan makalesinde Davutoğlunun kurmaylarından birinin,Madem bu saldırılar sürecek o halde biz de boş durmayız. Elbette günü gelince devlet sırrı olmayan gizli kırmızı dosyaların açılacağı zaman da gelecek. Ancak bizimki hayali değil, gerçek olayları içerek dosyalar olacak. ifadelerini aktardı.

DAVUTOĞLU CENAHI HAZIRLIKLI, İTHAMLARI SİNEYE ÇEKMEYECEK
Orhan Uğrluoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Bunlar dolandırıcı. diyerek itham ettiği Davutoğlu cenahının sessiz kalmayacağının altını çizdi.
Erdoğan-Davutoğlu kavgasının bundan sonraki seyrine dair Uğurluoğlunun, tespitleri şu şekilde: 
Erdoğanın bu açıklamasındaki, Hani bunlar dürüstü. Bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar… sözü var ya şimdi bakalım bu krediyi kim verdi?
Şehir Üniversitesinden yapılan açıklamaya göz atalım:
Ana bağışçımızın, Haziran 2016dan itibaren bağışları beklenmedik bir şekilde kesmesi üzerine Dragos kampüsünde inşaatların tamamlanabilmesi için Halkbankla Eylül 2016da yatırım kredisi çerçeve sözleşmesi imzalanmıştır.
Kredi anlaşmasının imzalandığı bu tarihte Sayın Binali Yıldırım başbakanlığındaki 65inci Türkiye Cumhuriyeti hükümeti işbaşındadır.
DEVLET SIRRI OLMAYAN GİZLİ KIRMIZI DOSYALAR AÇILACAK
Bu dönemde kampüs inşaatı için 300 milyon TL yatırım kredisi alınarak Mart 2019a kadar 55 milyon 68 bin 781 TL geri ödeme herhangi bir aksama olmadan Halkbanka yapılmıştır…
Şimdi diyebilirsiniz ki; Erdoğan krediyi verenin Binali Yıldırım olduğunu öğrenince ne diyecek…
Beni ne diyeceği ilgilendirmez ama Davutoğlu ve ekibinden bir siyasetçinin söylediği şu sözler ilgilendiriyor:
Madem bu saldırılar sürecek o halde biz de boş durmayız…
Sordum: Kastınız nedir?
Dedi ki; Elbette günü gelince devlet sırrı olmayan gizli kırmızı dosyaların açılacağı zaman da gelecek. Ancak bizimki hayali değil gerçek olayları içerek dosyalar olacak…

Son güncelleme: 13:42 13.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı