• Turkhane Logo

Eski danışmanından Akşener'e büyük suçlama: O krizi çıkarmasaydı...

Eski İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak

11:42 24 Ağustos 2023 Perşembe
Eski danışmanından Akşener'e büyük suçlama: O krizi çıkarmasaydı...
Eski İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, kaybedilen cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak

İYİ Parti lideri Meral Akşenerin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi masadan kalkışını ve akabinde geri dönüşünün perde arkasını sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla anlatan Aytun Çıray, daha sonra Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı da aralarında olmak üzere birçok görevinden Haziran 2023te istifa eden Çıray, şunları kaydetti.

MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, İYİ Parti yüzde 13 alsaydı Kemal Bey kesinlikle seçilirdi diyor. Oyların o denli düşmesinin temel nedeni, Sayın Akşenerin Benim başıma tabanca dayasalar masadan kaldıramazlar dedikten sonra masadan kalkması. Bu derin bir hayal kırıklığı yarattı, toplumun beklentilerini yok etti. İYİ Parti’nin oyları büyük oranda önce Muharrem İnceye daha sonra da Sinan Oğana gitti.

Aytun Çıray, Akşenerin Altılı Masadan kalktığı geceyi anlattı: Belediye başkanları önerisi Erdoğan Topraka aitAytun Çıray, Akşenerin Altılı Masadan kalktığı geceyi anlattı: Belediye başkanları önerisi Erdoğan Topraka ait
TRAVMATİK OLDU
Süreç boyunca birçok hatanın yapıldığına dikkat çeken Çıray, masa krizinin çok travmatik olduğunu vurguladı. Çıray, Kemal Bey 2.5 puan daha alsaydı kazanacaktı. Bazı bürokratlar masalarını toplamaya başlamışlardı. Kaybettiklerini görüyorlardı. Ama o hadise moral bozukluğu yarattı ve bu öfkeye dönüştü. Eğer son kriz yaşanmasaydı, matematik Kemal Beyin kazanabileceğini gösteriyordu diye konuştu.
Aytun Çıray, o dönem Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarını Akşenere gönderdiğine dikkat çekerek İlginç olan şu, belediye başkanları Biz aday olalım’ diye gitmiyorlar. Masaya oturun Kemal Bey aday olsun diye gidiyorlar dedi.

CHPYE BİR BORÇ KABUL ETTİM
Konunun kişisel ve duygusal olmadığına söyleyen Çıray, Öyle olsaydı ben CHP’den ayrılıp sonuçları ne olacağı belli olmayan bir maceraya girerek İYİ Parti’ye kurucu olmazdım. Arka arkaya gelen birçok açıklamadan sonra bu açıklamayı yapmayı tarihe ve milletvekilliğini yaptığım CHPye bir borç kabul ettim ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 11:42 24.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı