• Turkhane Logo

CHP gergin, Milletvekilleri Kılıçdaroğlu'nun toplantısını terk etti

12 saat süren toplantıda yaşananlar: Kılıçdaroğlu 'Tavır koyacağım diye hırsızları desteklediniz' dedi, milletvekili toplantıyı terk etti 'Değişim' tartışmalarının yaşandığı CHP'de 12 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısının detayları ortaya çıktı.

09:52 25 Temmuz 2023 Salı
CHP gergin, Milletvekilleri Kılıçdaroğlu'nun toplantısını terk etti
12 saat süren toplantıda yaşananlar: Kılıçdaroğlu 'Tavır koyacağım diye hırsızları desteklediniz' dedi, milletvekili toplantıyı terk etti 'Değişim' tartışmalarının yaşandığı CHP'de 12 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısının detayları ortaya çıktı.

12 saat süren toplantıda yaşananlar: Kılıçdaroğlu Tavır koyacağım diye hırsızları desteklediniz dedi, milletvekili toplantıyı terk etti
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82yle kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan değişim tartışmaları sürerken, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen 12 saatlik Parti Meclisi (PM) toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı.

Bu toplantıda Muş, Ağrı, Mardin, Kayseri il başkanları ile Beykoz ilçe başkanının görevden alınmalarına karşı yapılan itirazlar oylandı. Ayrı ayrı oylanan her bir itirazın kabul edilmesi için 60 oydan en az 40’ı gerekiyordu ve ret oyları 28 ile 35 arasında değişti. Sonuç, PM üyelerinin yaklaşık yarısının genel merkezin karşısında konumlandığını ortaya koyuyordu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlunun PMde çoğunluğun değişim ekibine geçmesine sinirlendiğini ve bahse konu başkanların yolsuzluktan ötürü görevden alındığını savunarak şunları dediğini aktardı: Kılıçdaroğluna tavır koyacağım diye hırsızlıkları desteklediniz. İki tane daha böyle vaka var. Onları PMye getirmeyeceğim. Devam edin, PMdeki arkadaşlar çalmanızı istiyor diyeceğim.

Bunun üzerine Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ayağa kalarak Ben kabul yönünde oy verdim, siz bu lafı bana edemezsiniz dedi ve toplantıyı terk etti.

PM üyeleri, Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini de eleştirdi. Kararın arkasında duran Kılıçdaroğlu ise Hem CHPden destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHPyi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız.

Saymazın devamında aktardığı detaylardan bazıları şöyle:

ÇALIŞSAYDINIZ, BENİ BU DURUMA SOKMASAYDINIZ
PM üyeleri Ümit Özdağla imzalanan İçişleri dahil üç bakanlık ve MİTin verildiği protokolü yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu, şöyle savunma yaptı:
Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum arttıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.

VELİ AĞBABA: SİZ DE VARDINIZ, SUÇU BİZE ATMAYIN
Bir diğer eleştiri başlığı ise milletvekili listeleriydi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu suçladı. Şöyle dedi: İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, Mülakat yapın dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrakı niye MYKya aldınız? En çok Öztrak yazdı dedi. (...)

Son güncelleme: 09:52 25.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı