• Turkhane Logo

AKP kendi ağırlığını taşıyamıyor, çöküyor

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) alternatif parti kurmak için sahaya inmesi AKP'de bölünme ve çözülme endişelerini artırdı. Gazeteci Murat Yetkin,

14:37 28 Ocak 2020 Salı
AKP kendi ağırlığını taşıyamıyor, çöküyor
Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) alternatif parti kurmak için sahaya inmesi AKP'de bölünme ve çözülme endişelerini artırdı. Gazeteci Murat Yetkin,

Gazeteci yazar Murat Yetkin, Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) kendi ağırlığını taşıyamaz hale geldiğini ifade ederek, partinin durumunu bitişik binalarda hasar görülmese de çöken yapılara benzetti.
Yetkin şahsi blogunda yayımladığı makalede AKP içindeki dalgalanmaya dikkati çekti. 
YETKİN: KOMŞUDA HAFİF HASAR O BİNAYI YIKABİLİR
Yetkin kıyaslama yaparken, Bazen hatalı malzeme kullanımı buna yol açıyor, bazen taşıyıcı kolonların kesilerek mekân kazanılmaya çalışılması; bina artık kendi ağırlığını taşıyamaz hale geliyor ve komşuda hafif hasara yol açan zemin hareketi, o binayı yıkabiliyor. ifadelerini kullandı.
AKPnin kendi ağırlığını taşıyamaz hale gelerek çökme sürecine girmesi ihtimalinin hem siyasi hem ekonomik, hem de toplumsal hareketlilik bakımdan hesaba katılması gereken bir ortamdayız. diyen Yetkin, AKPyi bekleyen tehlikeyi deprem alegorisi üzerinden anlattı. 
Gazeteci Murat Yetkin, AKPnin kendi içinden çıkacak iki partiye karşı uzun süre mukavemet gösteremeyeceğini belirtti.
SİYASETTE YIKIM İKİ ŞEKİLDE OLUYOR
Yetkin, Fizikte ani yıkımların iki kaynağı var: Patlama dışa, çökme içe doğru oluyor. Siyasette ilkine ihtilal, devrim deniyor, ikincisi birden gelişmeler üzerinde kontrolü kaybetme, dağılma şeklinde görülüyor. tespitinde bulundu. 
Yetkin ikinci yıkıma örnek olarak 1999’da kurulmuş Demokratik Sol Parti (DSP)-Milliyetçi Hareket Partis (MHP)-Anavatan Partisi (ANAP) koalisyonunun 2001 ekonomik krizinin akabinde parçalanmasını gösterdi. 
NEYSE Kİ İKTİDAR DEMOKRATİK YOLDAN EL DEĞİŞTİRDİ
Neyse ki hükümeti çöküşe götüren süreç, 2002 seçimleri sonucunda yönetimin demokratik yoldan el değiştirmesiyle sonuçlandı. diyen Yetkin, AKP ve Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) oluşan yeni bir Meclis kuruldu, ülkede toparlanma süreci başladı. Partiler ve hükümetin çöküşünün, hilesiz-hurdasız gidilen seçimle devlet ve toplum hayatında aynı etkiye yol açması önlenmiş oldu. ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:37 28.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı