• Turkhane Logo

Abdi İpekçi katledişinin 42'nci yılında anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 1 Şubat 1979’da katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi, ölümünün 42. yılında anılıyor.

16:15 01 Şubat 2021 Pazartesi
Abdi İpekçi katledişinin 42'nci yılında anıldı
Uğradığı silahlı saldırı sonucu 1 Şubat 1979’da katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi, ölümünün 42. yılında anılıyor.


Türkiye basın tarihinin öncü isimlerinden, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkan vekili, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979’da Maçka‘daki evinin önünde, Mehmet Ali Ağca tarafından vurularak katledildi. İpekçi, ölümünün 42. yılında Türkiye’nin dört bir tarafında anılıyor.

MEZARI BAŞINDA ANILDI


Zincirlikuyu’da bulunan mezarı başındaki anmaya İpekçi’nin ailesi, yakınları ve gazeteci arkadaşları katıldı.

Anmada konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, İpekçi’nin çağının öncüsü olduğunu ifade ederek, “Gazetecilerin örgütlenmesi konusunda önemli adımlar atan İpekçi, yalandan ve iftiradan hep kaçındı. Haberciliği ve muhabirliği ön plana çıkardı. Abdi İpekçi’yi sevgiyle ve saygıyla anıyorum” dedi.

İpekçi ailesi adına konuşan Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Milliyet gazetesi çalışanlarına ve yazarlarına teşekkür ettiğini belirterek, “Kayıplarımızı sıralıyoruz ve sonunda ‘Kimler yaptı’ diye soruyoruz. Elimizde somut bilginin resmi tebliği yok. Örgütleyenler, emir verenler, oyuncular, yardımcı oyuncular, gizleyenler, şahitler, görevi kötüye kullananlar nerede? Kaçırılmış ve yeşil pasaportlarda devlet görevlisi olarak dolaştırılmışlar, hatta dosyalar nerede? Bütün bunlar varken yok edilmişse, hiçbirinin gereği yapılmamışsa her şey ‘kabak gibi aydınlık’ diyebilir miyiz?” diye sordu.

Savcı Doğan Öz’ün 1977’de yetkililere bu tehlikeyi açıkça bildirdiğini belirten  İpekçi, “Kim resmen üstüne gidebildi? Üstüne gidenlerin, göz göre göre öldürtülmesi neden hiç önlenmedi?” diyerek tepki gösterdi.

Son güncelleme: 16:15 01.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı