• Turkhane Logo

Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy ödülü

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi.

07:34 26 Kasım 2019 Salı
Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy ödülü
Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi.



Bu yıl 47ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri, New Yorkta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sanatçı Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Bilginer, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiyeye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum ifadesini kullandı.

  Best Performance by an Actor International Emmy Winner #HalukBilginer with presenter, @TheRealTTunie! #Turkey #iemmyWIN #iemmys @ayyapim pic.twitter.com/OEOFccEVNt — Intl Emmy Awards (@iemmys) November 26, 2019
21 ülkeden 11 kategoride 44 adayın olduğu listede Haluk Bilginer Puhutv’de yayınlanan Şahsiyet dizisindeki Agâh Beyoğlu karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti.

Şahsiyetteki performansıyla Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu dalında Christopher Eccleston, Raphael Logam ve Jannis Niewöhner gibi isimlerle yarıştı.

Senaryosunu Hakan Gündayın yazdığı, Onur Saylakın yönettiği Şahsiyette ayrıca Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Hümeyra gibi isimler rol alıyor. 


 

Son güncelleme: 07:34 26.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı