• Turkhane Logo

Zarrab AKP için eskiden 'hayırsever' işadamıydı, şimdi ise 'Ajan'..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır işlerine girdiğini biliyorum' diyerek önceden kefil olduğu Reza Zarrab şu sıralar ajana dönmüş durumda.

10:57 01 Aralık 2017 Cuma
Zarrab AKP için eskiden 'hayırsever' işadamıydı, şimdi ise 'Ajan'..
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır işlerine girdiğini biliyorum' diyerek önceden kefil olduğu Reza Zarrab şu sıralar ajana dönmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şu anda içeride olan polislerin Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet gerekçesiyle gözaltına aldığında “Hayır işlerine girdiğini biliyorum” sözleri ile “kefil” olduğu İranlı işadamı Reza Zarrab’ın 70 gün sonra tahliye edilmesini de “Hak yerini buldu” sözleri ile değerlendirmişti. Tatil için gittiği ABD’de tutuklandığında ise “Ülkemizle alakası yok” dedi ancak yine de onun için Sarraf, “Rıza Bey”di. Tutuklulukta 6 ay geçince Erdoğan “Vatandaşımız olduğu için hukukunu aramak zorundayız. Kaldı ki bir suçu da bulunmuyor” diye konuştu. Tutukluyken ABD’ye nota bile verildi ancak daha sonra ajan olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Önce “itirafçılığa” zorlandığı belirtildi, daha sonra zorlandığı alanın “iftiracılık” olduğuna karar verildi.

İşte AKP’nin gelişmelere göre değişen ‘Reza’sı:

HAYIR İŞLERİNİ GİRDİĞİNİ BİLİYORUM

Erdoğan, Türkiye’de gözaltına alındığında 26 Aralık 2013’te Zarrab için “Altın ihracatı yapan bir zat. Ülkeye katkısının olduğunu, hayır işlerine girdiğini biliyorum” dedi. Tutuklanmasının ardından Sarraf, ticareti ile Türkiye’nin cari açığını kapatan hayırsever olarak tanıtıldı.

HAK YERİNİ BULDU

Erdoğan; Sarraf’ın, 17/25 Aralık’tan sonra 70 günlük hapisliğinin ardından “Paralel yargı mesnedi olmayan adımlar attılar. ‘Er geç hak yerini bulacaktır’ diye bir temennim vardı ve hak yerini buldu. Temenni ederim ki buna benzer birçok mağdur olan insanlar vardı. O mağdur olan insanlar da hakkın tecellisiyle bu hapishanelerden bir an önce çıkma imkanı yakalasınlar” ifadelerini kullandı.



BAYRAKLI İHRACAT SAVUNMASI

Zarrab, hükümete yakın A Haber’in Türk bayrağı fonlu ekranında kendisini ‘savundu.’ Zarrab, “Ben bir işadamıyım. Değil İran, hiçbir ülkenin işadamı değilim. Ben Türkiye’de, Türkiye ekonomisine ticaretiyle katkı sağlamış bir işadamıyım. 500 bin dolar, 87 milyar dolar... Bu rakamlar nereden çıkıyor? Gözlerim yerinden fırlıyor” dedi.

Son güncelleme: 10:57 01.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı